Acomplia

Acomplia

Acomplia is een afslankmiddel. De werkzame stof rimonabant blokkeert bepaalde receptoren in de hersenen en het vetweefsel die de voedselinname reguleren. Deze werking zorgt ervoor dat de eetlust vermindert. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

NIEUWS:

Sanofi-aventis volgt de aanbeveling van de EMEA om tijdelijk de handelsvergunning van Acomplia® voor patiënten met obesitas en overgewicht op te schorten.

Op dit moment is er slechts 1 afslank medicijn als alternatief op de markt genaamd Xenical. Xenical is een klinisch bewezen en veilig middel tegen obesitas en is werkzaam in het spijsverteringskanaal, klik hier om meer te lezen over het alternatief Xenical.

Verder informatie:
Parijs, 23 Oktober 2008 - Sanofi-aventis heeft vandaag aangekondigd dat de Europese bureau voor geneesmiddelenbeoordeling (EMEA) de Europese Commissie (EC) heeft aanbevolen om tijdelijk de handelsvergunning voor het medicijn Acomplia® (rimonabant) op te schorten. Als gevolg van deze aanbeveling is de verkoop van het medicijn Acomplia tijdelijk gestopt.

Als gevolg van deze aanbeveling is de verkoop van het medicijn Acomplia tijdelijk gestopt.

Wat is het advies voor de patienten?

- Patienten, die op dit moment Acomplia gebruiken, dienen contact op te nemen met hun dokter of apotheker om hun behandeling te bespreken.

- Er is geen noodzaak voor de patienten om de behandeling van Acomplia direct te stoppen maar patienten die willen stoppen kunnen dit op elk moment doen.

Indien u opzoek bent naar een alternatief product dan kunt u kijken bij de categorie Lifestyle 'Afslanken - Overgewicht'

--------------------------------------------------------------------------------------------

Wat is Acomplia?


Acomplia is een afslankmiddel. De werkzame stof rimonabant blokkeert bepaalde receptoren in de hersenen en het vetweefsel die de voedselinname reguleren. Deze werking zorgt ervoor dat de eetlust vermindert. Hierdoor is een dieet beter vol te houden en gaat afvallen gemakkelijker. Dit medicijn is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Acomplia is uitsluitend bedoeld voor mensen die lijden aan obesitas, oftewel ernstig overgewicht. Artsen schrijven dit afslankmiddel pas voor als er sprake is van een Body Mass Index (BMI) van minimaal 27 punten (met bijkomende risicofactoren, zoals een hoog cholesterolgehalte) of hoger. Obesitas verhoogt de kans op het ontstaan van levensbedreigende aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes. Afvallen tot een gezond gewicht verlaagt deze risico’s aanzienlijk. Acomplia kan dit proces vergemakkelijken.

Hoe gebruikt u Acomplia?


Bij de apotheken die met Dokteronline.com samenwerken is Acomplia online verkrijgbaar als tablet van 20 mg. Neem de tablet ’s ochtends voor het ontbijt in. Kauw de tablet niet fijn, maar slik deze in zijn geheel door met wat water. Artsen schrijven dit geneesmiddel voor in combinatie met een caloriebeperkt dieet. Het is belangrijk om deze voedingsadviezen te blijven opvolgen. Als u daarnaast ook nog eens meer gaat bewegen, gaat het afvallen nog sneller.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet à 20 mg voor het ontbijt innemen.Een arts bepaalt hoe lang u dit geneesmiddel moet blijven gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Acomplia kunt u last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


  • Misselijkheid of andere maagdarmklachten;
  • Infectie van de bovenste luchtwegen;
  • Slaapstoornissen;
  • Duizeligheid;
  • Nervositeit;
  • Depressieve stemming, neem contact op met uw arts als u hier last van krijgt.Heeft u last van hevige klachten, raadpleeg dan een arts. Lees de bijsluiter voor meer informatie over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Acomplia is niet voor iedereen een geschikt afslankmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor rimonabant of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een depressie en/of behandeld wordt met bepaalde antidepressiva.Een arts weet of dit afslankmiddel voor u geschikt is als u lijdt aan nier- of leverfunctiestoornissen of epilepsie, of als u andere gezondheidsproblemen heeft. Acomplia heeft een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder bepaalde antischimmelmedicijnen en sommige soorten antibiotica. Zorg er daarom voor dat een arts op de hoogte is van uw medicijngebruik. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Acomplia mag niet gebruikt worden als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit afslankmiddel beïnvloedt uw reactievermogen over het algemeen niet. Krijgt u last van zeldzame bijwerkingen als duizeligheid of slaperigheid, neem dan geen deel aan het verkeer.

U mag tijdens uw behandeling met Acomplia in principe gewoon alcohol drinken. Houd er wel rekening mee dat alcoholische dranken niet in een caloriebeperkt dieet passen.

NIEUWS:
Op dit moment is er slechts 1 afslank medicijn als alternatief op de markt genaamd Xenical. Xenical is een klinisch bewezen en veilig middel tegen obesitas en is werkzaam in het spijsverteringskanaal, klik hier om meer te lezen over het alternatief Xenical.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Acomplia

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven