Actavis Diclofenac Kalium

Actavis Diclofenac Kalium

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Diclofenac Kalium is een ontstekingsremmende pijnstiller die een snelle werking heeft. Dit soort pijnstillers worden ook wel NSAID’s genoemd. Diclofenac vermindert de verschijnselen van een infectie, hoofdpijn of een hoge lichaamstemperatuur. Meer info

Laagste prijs
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid
Niet in voorraad
Recept vereist
Nee

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Diclofenac Kalium?


Diclofenac Kalium is een ontstekingsremmende pijnstiller die een snelle werking heeft. Dit soort pijnstillers worden ook wel NSAID’s genoemd. Diclofenac vermindert de verschijnselen van een infectie, hoofdpijn of een hoge lichaamstemperatuur. Diclofenac zorgt er voor dat het pijnsignaal aan de hersenen verhindert wordt. Dit medicijn heeft een snelle werking en de pijn wordt na een half uur minder. Dit effect houdt ongeveer zes uur aan. Bovendien remt het ontstekingen, waardoor pijn, zwelling en roodheid verminderen. Diclofenac wordt verkocht met verschillende doseringen. Doseringen hoger dan 25 mg zijn alleen verkrijgbaar bij de apotheek met een doktersrecept. Kleine verpakkingen (max 24 tabletten) met een dosering van 12,5 mg zijn bij een samenwerkende apotheek bij Dokteronline.com verkrijgbaar.

aar wordt het medicijn voor gebruikt?


Diclofenac kalium 12,5 mg is een pijnstiller die ook ontstekingen (zwellingen) vermindert en koortsverlagend werkt. Het wordt onder meer gebruikt voor het tegen gaan van ochtendstijfheid in geval van reuma. Bij migraine aanvallen kan diclofenac met een snelle werking (kaliumdiclofenac) op het moment dat u de migraineaanval op voelt komen. In het geval van chronische pijnklachten, kunnen deze onder controle gehouden worden door met regelmatige tussenpozen diclofenac te slikken. Daarnaast kan Diclofenac ook gebruikt worden bij spierpijn, tand- en kiespijn en menstruatiepijn, acute lage rugpijn, keelontsteking en verkoudheid.

Hoe gebruikt u Diclofenac Kalium?


De diclofenac voor orale toepassing dient te worden ingenomen met een half glas water, waarna de pillen in hun geheel worden doorgeslikt zonder te kauwen. Probeer diclofenac op vaste tijdstippen in te nemen. Het wordt afgeraden Diclofenac kalium 12,5 mg tijdens of direct na de maaltijd in te nemen, omdat de absorptiesnelheid van diclofenac verlaagd wordt wanneer de tabletten tijdens de maaltijd worden ingenomen.

Dosering


Volwassenen en kinderen boven de 14 jaar kunnen beginnen met 2 tabletten. Daarna neemt u elke 4 a 6 uur 1 a 2 tabletten in. Niet meer dan 6 tabletten in 24 uur. Overschrijd de aangegeven dosis niet.

Bijwerkingen


Mogelijke bijwerkingen kunnen hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid en maag- en darmklachten zijn. Stop onmiddellijk met het gebruik van diclofenac wanneer u last krijgt van netelroos, ademhalingsproblemen, gezwollen lippen, tong of gezicht. Dit is mogelijk het resultaat van een allergische reactie op het medicijn.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?  • Kinderen jonger dan 14 jaar mogen Diclofenac Kalium niet gebruiken;
  • Als er bij u een hartaandoening of cerebrovasculaire aandoening is vastgesteld;
  • Als u allergisch bent voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten;
  • Als u een maagzweer of een zweer in het maagdarmkanaal heeft of heeft gehad;Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Diclofenac mag niet tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap gebruikt worden, omdat het schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind of problemen kan veroorzaken tijdens de bevalling. Diclofenac, zoals andere NSAID’s, kan het lastiger maken om zwanger te raken. Als u van plan bent zwanger te worden of eerder problemen heeft gehad om zwanger te worden, is het beter om dit geneesmiddel niet te gebruiken. Geef geen borstvoeding als u Diclofenac kalium inneemt. Dit kan schadelijk zijn voor uw baby. Normaal gesproken heeft diclofenac geen invloed op uw vermogen om te rijden. Diclofenac kan echter bijwerkingen zoals wazig zien, duizeligheid of slaperigheid veroorzaken. Als dit bij u het geval is, mag u niet autorijden en moet u meteen contact opnemen met een arts. Wees voorzichtig met alcohol. Alcohol vergroot de kans op maagklachten.
 

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Actavis Diclofenac Kalium

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven