Adartrel

Adartrel

De werkzame stof in Adartrel is ropinirol. Dit medicijn behoort tot de dopamine-agonisten. Het middel beïnvloedt onder andere de aansturing van de spieren vanuit de hersenen en kan daardoor helpen bij klachten als gevolg van het Restless Legs Syndroom en de ziekte van Parkinson. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Adartrel?


De werkzame stof in Adartrel is ropinirol. Dit medicijn behoort tot de dopamine-agonisten. Het middel beïnvloedt onder andere de aansturing van de spieren vanuit de hersenen en kan daardoor helpen bij klachten als gevolg van het Restless Legs Syndroom en de ziekte van Parkinson. Wilt u Adartrel online bestellen, dan kunt u terecht bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Bij het Restless Legs Syndroom is er sprake van rusteloze benen. De symptomen die hierbij horen zijn een kriebelend, tintelend of pijnlijk gevoel in de benen en een onbedwingbare dwang om de benen te bewegen. Het Restless Legs Syndroom is geen ernstige aandoening, maar veroorzaakt wel ongemakken als moeite met stilzitten en slaapproblemen. Adartrel zorgt ervoor dat het vervelende gevoel in de benen vermindert. Hierdoor heeft u minder de neiging om de benen te bewegen en kunt u beter slapen. Artsen schrijven Adartrel ook voor bij de ziekte van Parkinson, eventueel samen met een ander medicijn.

Hoe gebruikt u Adartrel?


Gebruikt u dit geneesmiddel tegen rusteloze benen, dan hoeft u het medicijn maar eenmaal per dag in te nemen. Slik de tablet maximaal drie uur voordat u gaat slapen. U heeft dan het meeste profijt van het medicijn als u naar bed gaat. Kauw de tablet niet fijn, maar slik deze in zijn geheel door met wat water. Neem Adartrel met wat voedsel in om maagdarmklachten te voorkomen. Uw behandeling zal meestal beginnen met een lage startdosering. Daarna zal een arts de dosering geleidelijk aan verhogen totdat een goede onderhoudsdosering is gevonden.

Dosering


Bij de samenwerkende apotheken is Adartrel online verkrijgbaar in verschillende sterktes. Een arts weet welke sterkte u moet gebruiken. De richtlijnen voor de startdosering bij het Restless Legs Syndroom zijn als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet à 0,25 mg. Na een aantal dagen kan de dosering verhoogd worden. Volg hierbij het advies van een arts.Voor de behandeling van de ziekte van Parkinson geldt een ander doseringsadvies. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Adartrel kan bijwerkingen geven, hoewel niet iedereen last krijgt van deze klachten. De meest genoemde bijwerkingen van dit medicijn zijn onder andere:


  • Misselijkheid, braken;
  • Duizeligheid, vermoeidheid;
  • Erger worden van rusteloze benen.Neem contact op met een arts als u last krijgt van bijwerkingen. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Adartrel is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor ropinirol of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een ernstige nier- of leveraandoening.Heeft u hartklachten, psychische klachten of andere gezondheidsproblemen, vraag dan aan een arts of u Adartrel mag gebruiken. Adartrel kan de werking van bepaalde geneesmiddelen beïnvloeden (en andersom). Vermeld bij uw bestelling welke medicijnen u verder nog gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Adartrel niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan bijwerkingen geven, waaronder slaperigheid en duizeligheid. Neem geen deel aan het verkeer als u last van heeft van deze klachten.

Sterke drank kan bijwerkingen uitlokken of versterken. Wees voorzichtig met het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Adartrel

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven