Airomir

Airomir

Airomir is een inhalator (inhaler) die wordt gebruikt om de luchtwegen te verwijden (luchtwegverwijder). Airomir inhaler wordt gebruikt door astmapatiënten en bij overige chronische luchtwegaandoeningen (COPD, chronische bronchitis, emfyseem) om benauwdheidsaanvallen te voorkomen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Airomir?


Airomir is een inhalator (inhaler) die wordt gebruikt om de luchtwegen te verwijden (luchtwegverwijder). Airomir inhaler wordt gebruikt door astmapatiënten en bij overige chronische luchtwegaandoeningen (COPD, chronische bronchitis, emfyseem) om benauwdheidsaanvallen te voorkomen. De werkzame stof in Airomir is salbutamol. Doordat salbutamol de verkrampte spieren ontspant, wordt de ademhaling verlicht.

Gebruik Airomir


Schud de inhaler altijd voordat u Airomir gebruikt. Begint u voor de eerste keer met Airomir of heeft u de turbuhaler meer dan 2 weken niet gebruikt, gebruik dan de eerste 4 dosissen niet. U vindt in de bijsluiter meer informatie over het specifieke gebruik van Airomir. Voordat u Airomir gebruikt ademt u zo ver mogelijk uit, vervolgens zet u de inhalator (turbuhaler) aan de mond en ademt u rustig en diep in, tot de longen vol zijn. U houdt gedurende 10 seconden uw adem in en ademt daarna rustig uit. Airomir helpt de verkrampte spieren tijdens een astma-aanval te ontspannen, hierdoor worden de spieren in de wanden van de luchtwegen wijder en kunt u weer rustig en vrij ademen.

Dosering


Indien u Airomir gebruikt om inspanningsastma te voorkomen gebruikt u 2 inhalatie voor de lichamelijke activiteit. Volwassenen die Airomir gebruiken voor het verzachten van een acute benauwdsheidsaanval worden 1-2 inhalaties per keer geadviseerd. Maximaal mogen er 8 inhalaties per dag gebruikt worden. Kinderen gebruiken 1 inhalatie per keer en mogen niet meer dan 4 inhalaties per dag gebruiken.

Bijwerkingen Airomir


De volgende bijwerkingen kunnen ontstaan indien u Airomir gebruikt:


  • trillingen (tremor) van armen en benen;
  • hartkloppingen;
  • kinderen kunnen extra actief worden tijdens het gebruik van Airomir.Let op:
Indien de klachten (na inhalatie) in minder dan 3 uur weer terugkomen, dient u niet zelf de dosering aan te passen, u doet dit alleen in overleg met uw arts.
Wilt u Airomir gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, overleg dit altijd eerst met uw arts.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Airomir

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven