Alka Seltzer

Alka Seltzer

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Alka Seltzer is een ontstekingsremmende pijnstiller met de werkzame stof acetylsalicylzuur. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID’s genoemd. Deze stof remt de productie van prostaglandines in het lichaam. Meer info

Laagste prijs
€ 5,25
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is Alka Seltzer?


Alka Seltzer is een ontstekingsremmende pijnstiller met de werkzame stof acetylsalicylzuur. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID’s genoemd. Deze stof remt de productie van prostaglandines in het lichaam. Hierdoor wordt pijn onderdrukt. De stof stilt pijn, verlaagt koorts en remt ontstekingen bij verschillende soorten pijn, zoals hoofdpijn, migraine, keelpijn, oorpijn, spierpijn en  menstruatieklachten. Ook bij koorts, griep en verkoudheid. De pijn wordt binnen een half uur minder. Dit effect houdt 3 tot 6 uur aan. Dit middel is zonder recept verkrijgbaar bij een samenwerkende drogist bij Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Alka Seltzer is te gebruiken bij verschillende soorten pijn, zoals bij pijn door griep of verkoudheid, bij keelpijn, gewrichtspijn, spierpijn, menstruatieklachten, hoofdpijn en migraine. De werkzame stof acetylsalicylzuur wordt ook gebruikt om te voorkomen dat bloed in de aderen samenklontert.
Pijn komt in verschillende vormen voor. U kunt pijn ervaren doordat er een beschadiging in het lichaam zit of als iets niet werkt zoals het hoort. De hersenen ontvangen een sein vanuit de zenuwen dat u ervaart als pijn. Acetylsalicylzuur verhindert dat het pijnsignaal aan de hersenen doorgegeven wordt. Meestal gaat pijn vanzelf weer over als er een oorzaak voor is gevonden. In de meeste gevallen kunt u een pijnstiller innemen. Omdat Alka Seltzer ook ontstekingsremmend werkt kunt u dit middel ook nemen bij pijnlijke zwellingen. Regelmatig gebruikt men dit middel ook bij een kater, omdat Alka-Seltzer overtollig maagzuur helpt neutraliseren.

Hoe gebruikt u Alka Seltzer?


Doe het bruistablet in een glas water. Het bruistablet lost vanzelf op. Spoel het glas daarna na met een beetje water en drink dat ook op.

Dosering


Volwassenen kunnen 2 tot 3 bruistabletten per keer gebruiken en maximaal 12 bruistabletten per 24 uur. Tieners kunnen 1 bruistablet per keer gebruiken en maximaal 6 bruistabletten per 24 uur.

Bijwerkingen


Mogelijke bijwerkingen van dit middel zijn maag- en darmklachten en het langer bloeden bij verwondingen, doordat dit medicijn de bloedstolling vermindert. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor salicylzuurverbindingen of prostaglandinesynthetaseremmers.
Er zijn ook veel wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend. Vraag uw apotheker of u Alka Seltzer veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Als u ouder dan 70 jaar bent of als u eerder een maag- of darmzweer heeft gehad dan kunt u dit middel niet gebruiken. Mocht u anti-bloedstollingsmedicijnen gebruiken, dan heeft u een maagbeschermer nodig. Hier kunt u naar vragen bij een arts of apotheek.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


De werkzame stof acetylsalicylzuur kan schadelijk zijn tijdens de zwangerschap. Gebruik het alleen in overleg met een arts, maar zeker niet na de zevende zwangerschapsmaand. Tijdens het geven van borstvoeding dient u te overleggen met een arts, dit middel komt namelijk in het moedermelk terecht. Het is niet bekend of dit schadelijk kan zijn. Draaierigheid of duizelingen komen een enkele keer voor bij dit medicijn. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft. Pas op met alcohol. Alcohol vergroot de kans op maagklachten.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Alka Seltzer

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven