Allergie

Allergie

Allergie is een overgevoelige reactie van het immuunsysteem op een bepaalde onschadelijke stof. Men spreekt dan van een allergie voor die stof (allergeen), zoals stuifmeel, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en schimmels. Wanneer de allergenen via de huid of luchtwegen het lichaam binnenkomen, reageert het immuunsysteem hevig. Dit noemen we een allergische reactie.

Klachten bij allergie zijn vooral niezen, jeuk, loopneus en last van de ogen, neus en keel. Hooikoorts is een veel voorkomende allergie. Allergie kan verdere klachten veroorzaken zoals ontstekingen, hoesten, hoofdpijn en vermoeidheid. Een juiste behandeling van allergie is dan ook gewenst.

Allereerst is het van belang dat u weet waarvoor u precies allergisch bent. Raadpleeg hiervoor een arts. Als dit duidelijk is, kunt u contact met uw allergenen zoveel mogelijk vermijden en medicijnen gebruiken. Hieronder kunt u de medicijnen Nasonex en Xyzal bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken bestellen, of een van de drogisterijproducten die de klachten van allergie verminderen bij met Dokteronline.com samenwerkende drogisterijen bestellen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie