Alli Orlistat

Hoe helpt Alli bij het afvallen?


Alli is een receptvrij dieetmedicijn dat helpt bij het afvallen. Alli is geen wondermiddel, maar een effectieve ondersteuning bij het afvallen. Het ondersteunend karakter van dit middel houdt in dat er ook andere initiatieven genomen moeten worden om daadwerkelijk gewicht te verliezen, zoals een aangepast dieet en voldoende beweging.

Alli dankt zijn werking aan de stof orlistat. Deze stof zit ook in het receptplichtige dieetmedicijn Xenical. Xenical is receptplichtig omdat het 120 mg. Orlistat bevat, twee keer zoveel als Alli. Orlistat zorgt dus voor de hulp bij het afvallen.

Hoe werkt Orlistat?


De werking van orlistat is gebaseerd op het verminderen van de opname van vet uit het voedsel. Het is dus geen eetlust onderdrukker zoals sommige andere dieetmiddelen. Dit is belangrijk om te weten, omdat u daarom zelf bewust op uw dieet zult moeten letten. Geadviseerd wordt dan ook om Alli in combinatie met een caloriearm dieet te gebruiken. Orlistat blokkeert alleen de opname van vet uit het voedsel, andere dikmakers zoals suiker worden dus niet beïnvloed door Alli. Als u dus te veel suiker of andere dikmakers blijft eten zal het resultaat van Alli tegenvallen.

De werkzame stof orlistat blokkeert de enzymen in de darmen die vet verteren. Deze enzymen worden lipasen genoemd. Doordat er minder vet verteerd wordt, neemt uw lichaam minder vet op uit het voedsel. Tot een kwart van het vet dat u via het voedsel binnenkrijgt wordt door het gebruik van Alli niet verteerd. Dit vet verlaat via de ontlasting uw lichaam. Hierdoor valt u gemakkelijker af.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.