Almogran

Almogran

Almogran hoort tot de medicijngroep triptanen: geneesmiddelen die bij migraine gebruikt worden. Almogran zorgt ervoor dat de bloedvaten in de hersenen zich vernauwen. Hierdoor neemt de hoofdpijn af. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Almogran?


Almogran hoort tot de medicijngroep triptanen: geneesmiddelen die bij migraine gebruikt worden. Almogran zorgt ervoor dat de bloedvaten in de hersenen zich vernauwen. Hierdoor neemt de hoofdpijn af.

Waarvoor wordt het gebruikt?


Almogran wordt voorgeschreven bij migraine. Migraine is een vorm van hoofdpijn waarbij sprake is van hevige (vaak bonzende) hoofdpijn, meestal aan een zijde van het hoofd. Sommige mensen hebben vlak voor een aanval last van een zogenaamde aura: flikkeringen of verstoringen in het gezichtsveld. Ook misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en/of geluid kunnen bij migraine voorkomen. Een migraineaanval kan enkele uren tot dagen aanhouden. Almogran is niet geschikt om andere vormen van hoofdpijn (clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn) te bestrijden.

Hoe gebruikt u Almogran?


Neem Almogran in zodra u merkt dat er een migraineaanval aankomt. Dit middel kan niet gebruikt worden om een migraineaanval te voorkomen als u (nog) geen klachten heeft. Werkt Almogran niet? Dan heeft het geen zin om nog een dosis te nemen. Overleg in dat geval met een arts over het gebruik van een ander geneesmiddel. Werkt Almogran wel, maar krijgt u binnen 24 uur een tweede migraineaanval, dan kunt u (minimaal 2 uur na de eerste inname) een tweede tablet nemen.

Dosering


Almogran is verkrijgbaar in een verpakking van 3 tabletten à 12,5 mg. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de algemene aanbevolen dosering als volgt:


  • 1 tot maximaal 2 tabletten per etmaal.Almogran is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Almogran kunnen bijwerkingen optreden, alhoewel dit niet altijd gebeurt. Gemelde bijwerkingen voor dit geneesmiddel zijn onder andere:


  • Slaperigheid, sufheid, duizeligheid
  • Maagdarmklachten als misselijkheid en diarree
  • Tintelend gevoel in lichaamsdelen en huid en/of een beklemd gevoel in keel en borst. Deze bijwerking verdwijnt doorgaans binnen een aantal uren. Zo niet, overleg dan met een arts.Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid


Gebruik Almogran tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding uitsluitend op advies van een arts.

Almogran kan uw reactievermogen tijdelijk beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u last krijgt van duizeligheid of sufheid.

Alcohol kan een (nieuwe) migraineaanval opwekken. Bovendien kan het bijwerkingen als duizeligheid versterken. Houd hier rekening mee en staak of beperk uw inname van alcoholische dranken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Almogran

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven