Amitriptyline

Amitriptyline

Amitriptyline is een zogenaamde heropnameremmer: dit geneesmiddel verhindert de heropname van neurotransmitters, stoffen die signalen tussen de zenuwcellen overbrengen. Omdat neurotransmitters steeds opnieuw gebruikt worden door de zenuwcellen (heropname), kan er soms een tekort aan deze boodschappers ontstaan. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Amitriptyline?


Amitriptyline is een zogenaamde heropnameremmer: dit geneesmiddel verhindert de heropname van neurotransmitters, stoffen die signalen tussen de zenuwcellen overbrengen. Omdat neurotransmitters steeds opnieuw gebruikt worden door de zenuwcellen (heropname), kan er soms een tekort aan deze boodschappers ontstaan. Hierdoor verloopt de signaaloverdracht tussen zenuwcellen moeizamer, hetgeen klachten als zenuwpijn, migraine en depressies kan veroorzaken. Amitriptyline heft het tekort aan neurotransmitters op, waardoor deze symptomen worden verlicht.

Waarvoor wordt het gebruikt?


Amitriptyline (werkzame stof: amitriptyline) wordt door artsen vaak voorgeschreven bij zenuwpijn, migraine en spanningshoofdpijn, maar kan ook worden gebruikt om andere klachten te bestrijden, zoals depressies, posttraumatische stressstoornis en spierpijn.

Hoe gebruikt u Amitriptyline?


Amitriptyline tabletten kunt u innemen met wat vloeistof. Als u snel last van uw maag krijgt, kunt u dit medicijn het beste tijdens de maaltijd innemen om maagdarmklachten te voorkomen. Als u vergeten bent om Amitriptyline in te nemen, kunt u dit alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis Amitriptyline om de vergeten tablet(ten) in te halen.

Dosering


Amitriptyline is verkrijgbaar via de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com in een verpakking van 28 tabletten à 25 mg. De dosering Amitriptyline wordt op basis van uw klachten door een arts bepaald. Bij sommige aandoeningen is het nodig om dit geneesmiddel langere tijd te gebruiken. Een arts laat u weten hoe lang u Amitriptyline moet innemen. Houdt u altijd aan de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Amitriptyline kunnen bijwerkingen optreden, alhoewel dit niet bij iedereen gebeurt. Gemelde bijwerkingen voor dit geneesmiddel zijn onder andere:


  • Slaperigheid, sufheid, duizeligheid
  • Droge mond
  • GewichtstoenameDe meeste bijwerkingen verdwijnen na een paar weken als uw lichaam gewend is aan dit medicijn. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid


Gebruik Amitriptyline niet tijdens de zwangerschap, tenzij een arts anders adviseert. Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u borstvoeding geeft.

Amitriptyline kan uw reactievermogen beïnvloeden, met name tijdens de eerste week dat u het middel gebruikt. Neem geen deel aan het verkeer als u last krijgt van duizeligheid of sufheid.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid versterken. Houd hier rekening mee en staak of beperk uw inname van alcoholische dranken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Amitriptyline

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven