Ampicilline

Ampicilline

Ampicilline is een bèta-lactam antibioticum: een geneesmiddel dat bacteriën doodt. De werkzame stof ampicilline zorgt ervoor dat de bacterie geen celwand meer kan opbouwen. Als gevolg hiervan kan de bacterie zich niet langer vermenigvuldigen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Ampicilline?


Ampicilline is een bèta-lactam antibioticum: een geneesmiddel dat bacteriën doodt. De werkzame stof ampicilline zorgt ervoor dat de bacterie geen celwand meer kan opbouwen. Als gevolg hiervan kan de bacterie zich niet langer vermenigvuldigen. Ontstekingen in het lichaam die veroorzaakt worden door bacteriën, kunnen op deze manier worden behandeld. Ampicilline wordt al sinds 1961 gebruikt om bacteriële infecties te genezen.

Waarvoor wordt het gebruikt?


Ampicilline valt onder de breedspectrumantibiotica: het bestrijdt veel soorten bacteriën. Ampicilline wordt voorgeschreven bij diverse bacteriële infecties, waaronder urineweginfecties (blaasontsteking), middenoorontsteking, bepaalde vormen van hersenvliesontsteking en luchtweginfecties als sinusitis (bijholteontsteking) en longontsteking.

Hoe gebruikt u Ampicilline?


De capsules Ampicilline moeten op een lege maag (een half tot heel uur voor de maaltijd) worden ingenomen. Slik de capsule altijd in zijn geheel door met wat vloeistof. Als u vergeten bent om Ampicilline in te nemen, kunt u dit alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis Ampicilline om de vergeten capsule in te halen.

Dosering


Ampicilline is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 28 capsules à 250 of 500 mg. Tenzij een arts anders bepaalt, is de algemene aanbevolen dosering van Ampicilline als volgt:


  • Bij blaasontsteking: driemaal daags 1 capsule
  • Bij longontsteking: viermaal daags 1 capsuleBij overige aandoeningen kan een arts een andere dosering voorschrijven. Ampicilline is in deze sterkte niet geschikt voor kinderen, tenzij een arts anders adviseert.

Bijwerkingen


Ampicilline wordt over het algemeen goed verdragen, maar kan in sommige gevallen bijwerkingen veroorzaken, waaronder:


  • Maagdarmklachten zoals misselijkheid, diarree en buikpijn
  • Spier- en gewrichtspijn
  • Let op: Ampicilline kan de werking van de anticonceptiepil beïnvloeden, waardoor deze tijdelijk geen betrouwbaar voorbehoedsmiddel meer vormt. Zorg eventueel voor een aanvullend anticonceptiemiddel tijdens het gebruik van Ampicilline.Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid


Gebruik Ampicilline uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of wilt worden, of wanneer u borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt tijdens het gebruik van Ampicilline gewoon deelnemen aan het verkeer.

Bij het gebruik van Ampicilline gelden geen beperkingen wat betreft voeding of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ampicilline

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven