Angeliq

Angeliq

Angeliq is een medicijn tegen overgangsklachten. Dit geneesmiddel bevat twee vrouwelijke geslachtshormonen: estradiol (een oestrogeenhormoon) en drospirenon (een progestageenhormoon). Angeliq is bedoeld voor vrouwen die al minstens een jaar geen natuurlijke menstruatie meer hebben gehad, maar die nog wel hun baarmoeder hebben. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Angeliq?


Angeliq is een medicijn tegen overgangsklachten. Dit geneesmiddel bevat twee vrouwelijke geslachtshormonen: estradiol (een oestrogeenhormoon) en drospirenon (een progestageenhormoon). Angeliq is bedoeld voor vrouwen die al minstens een jaar geen natuurlijke menstruatie meer hebben gehad, maar die nog wel hun baarmoeder hebben. Dit medicijn is uitsluitend op recept bij de apotheek te bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Tijdens de overgang maken de eierstokken minder hormonen aan. In die periode krijgen veel vrouwen last van het dalende oestrogeengehalte in hun lichaam. Ook na de overgang, als de menstruatie helemaal gestopt is (menopauze), kan de veranderde hormoonspiegel voor vervelende klachten zorgen, zoals:


 • Opvliegers;
 • Nachtzweten;
 • Droge slijmvliezen (ogen, vagina, mond);
 • Wisselende stemmingen of depressie;
 • Moeite met in- of doorslapen;
 • Verminderd libido (minder zin om te vrijen);
 • Botontkalking.Artsen schrijven Angeliq voor als hormone replacement therapy (HRT), een behandeling waarbij het tekort aan hormonen wordt aangevuld met een hormoonpreparaat. Angeliq brengt de hormoonspiegel weer in balans waardoor de klachten afnemen of voorkomen worden.

Hoe gebruikt u Angeliq?


De tabletten Angeliq zijn verpakt in doordrukstrips met kalenderaanduiding. Neem de tablet op een vast tijdstip in met wat water. U kunt dit medicijn met of zonder voedsel innemen. Als de strip leeg is, kunt u direct verder gaan met een nieuwe strip. Gebruik dit medicijn niet langer dan 2 jaar zonder overleg met een arts.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Angeliq als volgt:


 • Volwassen vrouwen: eenmaal daags 1 tablet.Wijk niet af van de aanbevolen dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Een HRT-behandeling kan bijwerkingen geven, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. De klachten die u eventueel kunt ervaren bij het gebruik van Angeliq zijn onder andere:


 • Hoofdpijn;
 • Maagdarmklachten;
 • Doorbraakbloedingen;
 • Vaginale afscheiding;
 • Gespannen of pijnlijke borsten;
 • Stemmingswisselingen.De meeste klachten verdwijnen na voortzetting van gebruik. Raadpleeg een arts als u last blijft houden van deze of andere klachten. In de bijsluiter staat meer informatie over de bijwerkingen. Hierin leest u ook meer over het licht verhoogde risico op ernstige bijwerkingen zoals kanker en trombose, die een HRT-behandeling met zich mee kan brengen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Angeliq is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor estradiol, drospirenon of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan of geleden heeft aan trombose, een leveraandoening, borstkanker of andere vormen van kanker die reageren op oestrogeen.
 • Lijdt aan een ernstige nieraandoening, bloedziekte of als u last van vaginale bloedingen of een abnormale groei van het baarmoederslijmvlies heeft.Overleg met een arts of u Angeliq mag gebruiken als u lijdt aan een andere aandoening of wanneer u medicijnen gebruikt. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Angeliq wordt meestal voorgeschreven aan vrouwen die niet meer in de vruchtbare leeftijd zijn. Geldt dat niet voor u, gebruik dit geneesmiddel dan niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Let op: Angeliq is geen anticonceptiepil!

Er gelden voor deze behandeling geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Angeliq

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven