Anti schimmel

Anti schimmel

Een schimmelinfectie wordt veroorzaakt door gistachtige schimmels.
Schimmels zijn altijd aanwezig, maar worden pas een probleem zodra ze uitgroeien als een infectie. Ze groeien voornamelijk in de huid, nagels en haren. Schimmels houden van een vochtige en warme omgeving, zodra de huid niet goed kan ademen krijgen schimmels de kans zich snel te delen (spoorvorming), een schimmelinfectie is dan het gevolg.

Een schimmelinfectie kan erg hardnekkig zijn. De infectie kan uit zichzelf verdwijnen en weer terugkeren. Soms kan een infectie jaren later nog eens terug keren in het lichaam. Een anti-schimmel middel kan ervoor zorgen dat de schimmels verdwijnen. Als u regelmatig last heeft van de schimmels dan kan het handig zijn om altijd een anti-schimmel middel in huis te hebben. Zodra de infectie weer opkomt kunt u het middel direct toepassen. Let wel op de houdbaarheid.

Veelvoorkomende schimmelinfecties zijn:
- Candida
- Vaginale schimmelinfectie
- Voetschimmel
- Spruw
- Huidinfectie

Crème of tabletten tegen schimmel infectie.
Een schimmel wordt behandeld met een antimycoticum (anti-schimmel middel). Antimycotica zijn in diverse vormen verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen. U kunt de middelen bij de apotheek of drogisterij bestellen als crème of als tablet. Door de crème direct op de geïnfecteerde plekken aan te brengen kunt u de schimmel sneller behandelen. Met tabletten kunt u een diepe schimmel behandelen van binnenuit. Als u last heeft van een vaginale schimmelinfectie schrijven artsen vaginale tabletten of crèmes voor, zoals Canesten Gyno, Gyno Daktarin en Dalacin 2%.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie