Anti-wormkuur

Anti-wormkuur

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Leidapharm Anti-Worm Tabletten zijn werkzaam tegen worminfecties met aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen, mijnwormen en kettinglintworm. Meer info

Laagste prijs
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid
Niet in voorraad
Recept vereist
Nee

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Let op! Helaas is de Anti-wormkuur momenteel niet leverbaar.

Anti-worm tabletten


Leidapharm Anti-Worm Tabletten zijn werkzaam tegen worminfecties met aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen, mijnwormen en kettinglintworm.

Oorzaken


Eitjes van dit wormpje worden doorgegeven van mens tot mens. De eitjes komen na inslikken via de mond in de darmen terecht. In de darm groeit het eitje uit tot een wormpje. De vrouwelijke worm legt vervolgens eitjes in de darm, het liefst vlak bij of rond de anus. Hierdoor ontstaat jeuk en door te krabben kunnen de eitjes op de vingers en onder de nagels terechtkomen. Door de vingers vervolgens in de mond te stoppen kan het kind zichzelf steeds opnieuw besmetten.

De eitjes kunnen via de handen ook worden verspreid in de leefomgeving en bijvoorbeeld op beddengoed, kleding, handdoeken, deurklinken en speelgoedbeesten terechtkomen. Op deze manier kunnen ook andere mensen besmet worden. Via de handen kunnen de eitjes in de mond terechtkomen, waarna de eitjes in de darm weer ontwikkelen tot een wormpje.

Verschijnselen


Van de aanwezigheid van de wormpjes in de buik merkt u meestal niets. Wel kunnen de vrouwelijke wormpjes als ze eitjes gaan leggen de huid rond de anus irriteren. Ze veroorzaken dan een hevige jeuk in de bilspleet, vooral 's nachts. Kinderen kunnen nogal eens slecht slapen door de jeuk. Heel soms is er sprake van buikpijn. De meeste mensen merken echter niets.

Behandeling


Meestal is een behandeling nodig met een wormdodend middel, zoals mebendazol. Een eenmalige dosis mebendazol is voldoende om alle wormen te doden. Er kunnen echter eitjes blijven leven. Ook eitjes die op dat moment in de omgeving zijn, bijvoorbeeld op beddengoed en speelgoed, blijven leven en kunnen voor een nieuwe besmetting zorgen. Na twee weken zijn deze eventuele overgebleven eitjes uitgekomen. Daarom moet u de kuur na twee weken herhalen.Dit wormmiddel doodt zowel larven, eieren, als wormen.

Waarschuwingen


Niet gebruiken bij overgevoeligheid of allergie voor Anti-Worm (zelfzorg) of voor één van de bestanddelen.
Tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding moet u dit middel uitsluitend op advies
van uw arts gebruiken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Anti-wormkuur

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven