Noodanticonceptie (morning-after pil)

Noodanticonceptie (morning-after pil)

Heeft u onbeschermd seks gehad en wilt u zwangerschap voorkomen? Dan is het verstandig om de morning-after pil te slikken. De morning-after pil voorkomt dat er een eisprong plaatsvindt, waardoor de kans op zwangerschap minimaal is. Bij het bestellen van de morning-after pil bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken ontvangt u 1 pil die tot 5 dagen na onbeschermde gemeenschap, afhankelijk van de soort pil, geslikt kan worden.

Er zijn verschillende noodanticonceptiemiddelen op de markt. Norlevo (Levonorgestrol) dient u maximaal 72 uur na de geslachtsgemeenschap te hebben ingenomen. Norlevo is zonder recept van uw eigen huisarts verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende drogisterij.

EllaOne, een morning-afterpil met de 30mg Ulipristal als werkzame stof, dient u binnen 5 dagen na de onbeschermde geslachtsgemeenschap in te nemen. EllaOne is na een online arts consult verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken.

Bestel uw noodanticonceptie anoniem bij de samenwerkende apotheken en drogisterijen en ontvang uw morning-after pil snel en discreet verpakt.

Dokteronline.com biedt de mogelijkheid medicijnen online bij een samenwerkende apotheek of drogisterij te bestellen.

Gemiddeld duurt een menstruatiecyclus 28 dagen, voor iedere vrouw is dit weer anders. Om de cyclus eenvoudig te kunnen berekenen is er de cyclusmonitor (cycluscomputer).

De cyclusmonitor (cycluscomputer) is een apparaat dat op basis van de basale lichaamstemperatuur de vruchtbare periode van de vrouw uitrekent. De temperatuurmethode wordt al heel lang gebruikt als betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Het principe is eenvoudig: in de vijf dagen rond de eisprong is een vrouw vruchtbaar. Deze periode is te herkennen aan een stijging van de lichaamstemperatuur met 0,2 tot 0,5 graden. Om een zwangerschap te voorkomen, mag er in deze periode geen onbeschermde geslachtsgemeenschap plaatsvinden.

De cyclusmonitor is meer dan alleen een thermometer. Het apparaat registreert de basale lichaamstemperatuur en rekent op basis hiervan een persoonlijk vruchtbaarheidsprofiel uit. De cyclusmonitor bevat een computer die de gegevens zeer nauwkeurig verwerkt. Daardoor zijn de meetresultaten nog betrouwbaarder dan wanneer deze handmatig worden bijgehouden.

Bij correct gebruik van de cyclusmonitor zijn andere vormen van (hormonale) anticonceptie overbodig. Dit apparaat is daarom ideaal voor vrouwen die de pil, een spiraaltje of andere voorbehoedsmiddelen niet willen of mogen gebruiken. Tegelijkertijd is de cyclusmonitor een uitkomst voor vrouwen die juist wel een kinderwens hebben: het apparaat geeft aan wanneer de kans op het ontstaan van een zwangerschap het grootst is.

Het gebruik van de cyclusmonitor is heel eenvoudig: de temperatuur wordt dagelijks opgemeten, na het ontwaken. Het apparaat geeft direct na het meten aan of er een vruchtbare periode is aangebroken of niet. De met Dokteronline.com samenwerkende drogisterijen hebben deze producten voor u in het assortiment. Uw bestelling wordt binnen 1 tot 3 werkdagen discreet thuisbezorgd door de samenwerkende apotheek of drogisterij.

Toon meer