Antivirale middelen

Antivirale middelen

Een van de meest bekende virussen is het griepvirus. Een virusinfectie kan niet worden behandeld met antibiotica. Tamiflu en Relenza zijn antivirale middelen die worden gebruikt bij griep.

Naast griep zijn er tal van andere virussen zoals: herpes simplex (koortslip, herpes gentialis) , virale hepatitis, infectieuze mononucleose (klierkoorts), HIV, cytomegalovirus en herpes zoster (gordelroos). Deze worden ook behandeld met antivirale middelen, zoals aciclovir, zelitrex en famvir. Een aantal SOA\'s kunnen ook worden behandeld met de antivirale middelen. Uiteraard kunt u een SOA beter voorkomen dan genezen door gebruik te maken van een condoom tijdens seksuele contacten.

Antivirale middelen tegen een koortslip.
U kunt antivirale middelen ook gebruiken bij minder ernstige aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een koortslip. U kunt Aciclovir en meer behandelingen tegen koortslip bestellen bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen.

Let op: een koortslip is zeer besmettelijk, het is belangrijk bij een koortslip iemand niet te zoenen of uit hetzelfde glas te drinken. Verder dient u uit de buurt te blijven van kleine kinderen en baby\'s omdat een koortslip voor hen zelfs gevaarlijk kan zijn.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie