Anugesic HC

Anugesic HC

Anugesic HC is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij aambeien en andere irritaties in of rond de anus. Het product bestaat uit twee hoofdbestanddelen: hydrocortison, dat een ontstekingsremmende werking heeft, en pramocaïne, een middel dat de huid plaatselijk verdooft. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Let op: Anugesic HC is uit de handel genomen en daardoor niet meer beschikbaar via de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. U vindt op deze pagina andere behandelingen uit de categorie aambeien en op deze pagina andere behandelingen voor anale klachten.

Wat is Anugesic HC?


Anugesic HC is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij aambeien en andere irritaties in of rond de anus. Het product bestaat uit twee hoofdbestanddelen: hydrocortison, dat een ontstekingsremmende werking heeft, en pramocaïne, een middel dat de huid plaatselijk verdooft. Daarnaast bevat Anugesic HC ook andere ingrediënten die samentrekkend en beschermend werken. Anugesic HC verlicht klachten als jeuk en pijn en versnelt het genezingsproces.

Waar wordt het voor gebruikt?


Anugesic HC is bedoeld voor het behandelen van aambeien of andere aandoeningen van de anus, zoals anale kloofjes of scheurtjes. Aambeien komen vaak voor. Ze ontstaan als de zwellichaampjes achter de sluitspier (anus) gaan opzetten, bijvoorbeeld door te hard persen bij de ontlasting, of naar aanleiding van een zwangerschap of een bevalling. De symptomen die bij aambeien horen zijn jeuk en pijn in of rond de anus, en soms wat helderrood bloed bij de ontlasting. Soms zakt een aambei naar buiten. Er is dan sprake van uitwendige aambeien. Aambeien zijn in principe ongevaarlijk en gaan meestal vanzelf over. Anugesic HC zorgt ervoor dat aambeien sneller verschrompelen en werkt pijn- en jeukstillend.

Hoe gebruikt u Anugesic HC?


Anugesic HC is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als crème. Anugesic HC crème moet dun op de aangedane plekken rond de anus worden aangebracht. Voor dieper gelegen aambeien kunt u de crème aanbrengen met behulp van de bijgeleverde applicator. In de bijsluiter leest u alles over het gebruik van de applicator. Anugesic HC mag niet langer dan een week onafgebroken worden gebruikt. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:


  • Anugesic HC crème: tweemaal daags en na iedere ontlasting een kleine hoeveelheid aanbrengen op en rond de aambeien.Raadpleeg een arts als er na zeven dagen nog geen verbetering is opgetreden. Anugesic HC is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Anugesic HC wordt over het algemeen goed verdragen, maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Huiduitslag door overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Anugesic HC uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Anugesic HC heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer en mag alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Anugesic HC

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven