Anusol HC

Anusol HC

Anusol HC is een product dat gebruikt wordt om symptomen van aambeien te verlichten. De werkzame stof in Anusol HC is hydrocortison, een medicijn dat tot de corticosteroïden behoort. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Anusol HC?


Anusol HC is een product dat gebruikt wordt om symptomen van aambeien te verlichten. De werkzame stof in Anusol HC is hydrocortison, een medicijn dat tot de corticosteroïden behoort. Hydrocortison remt ontstekingsreacties als jeuk, zwelling en pijn. Anusol HC verlicht deze symptomen die bij aambeien horen en versnelt daarnaast het genezingsproces.

Waar wordt het voor gebruikt?


Anusol HC wordt voorgeschreven bij aambeien en andere anale ongemakken, zoals kloofjes of scheurtjes. Aambeien komen vaak voor. Ze ontstaan als zwellichaampjes achter de sluitspier (anus) gaan opzetten en zakken, bijvoorbeeld door te hard persen bij de ontlasting, of tijdens een zwangerschap of een bevalling. Aambeien veroorzaken jeuk en pijn in of rond de anus, en geven soms wat helderrood bloed bij de ontlasting. De aambeien kunnen zowel achter de sluitspier (inwendig) als buiten de sluitspier (uitwendig) voorkomen. De aandoening is in principe ongevaarlijk, maar kan behoorlijk pijnlijk en vervelend zijn. Anusol HC zorgt ervoor dat aambeien sneller genezen en verlicht tevens de pijn en jeuk.

Hoe gebruikt u Anusol HC?


Anusol HC is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in diverse varianten als crème, zalf en als zetpil. Zetpillen zijn bedoeld voor inwendige aambeien en moeten volgens de gebruiksaanwijzing worden ingebracht in de anus. De Anusol HC crème of zalf moet dun op de aangedane plekken rond de anus worden aangebracht. Voor dieper gelegen aambeien kunt u het product aanbrengen met behulp van de bijgeleverde applicator. Volg hierbij de aanwijzingen in de bijsluiter. Anusol HC mag niet langdurig worden gebruikt. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:


  • Anusol HC crème of zalf: tweemaal daags en na iedere ontlasting een kleine hoeveelheid aanbrengen op en rond de aambeien.
  • Anusol HC zetpillen: tweemaal daags en na iedere ontlasting een zetpil in de anus aanbrengen.Raadpleeg een arts als er na veertien dagen nog geen verbetering is opgetreden. Anusol HC is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Anusol HC wordt over het algemeen goed verdragen, maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Huiduitslag of -irritatie door overgevoeligheid voor hydrocortison of een van de overige bestanddelen.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Anusol HC uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Anusol HC heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer en mag alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Anusol HC

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven