Atorvastatine

Atorvastatine

Atorvastatine is een cholesterolsyntheseremmer en verlaagt het cholesterol- en vetgehalte in het bloed. Het behoort tot de geneesmiddelengroep statines, ofwel lipiden-(vet-)regulerende geneesmiddelen. Deze cholesterolverlagende medicijnen worden door artsen het vaakst voorgeschreven aan patiënten met een verhoogd cholesterol en met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Atorvastatine?


Atorvastatine is een cholesterolsyntheseremmer en verlaagt het cholesterol- en vetgehalte in het bloed. Het behoort tot de geneesmiddelengroep statines, ofwel lipiden-(vet-)regulerende geneesmiddelen. Deze cholesterolverlagende medicijnen worden door artsen het vaakst voorgeschreven aan patiënten met een verhoogd cholesterol en met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Atorvastatine houdt het cholesterolgehalte onder controle.

Werking Atorvastatine


Atorvastatine pakt het ‘slechte cholesterol’ (LDL cholesterol) aan en houdt het ‘goede cholesterol’ (HDL cholesterol) in stand. Het remt de productie van LDL cholesterol in de lever en vermindert de productie van overbodige vetten. Dit zorgt voor een verlaging van het cholesterol- en vetgehalte.

Atorvastatine dosering en gebruik?


Welke dosering u dient te slikken hangt af van in hoeverre uw cholesterolgehalte in balans moet worden gebracht. Gebruikelijk is om te starten met dagelijks een tablet van 10 mg. Dit kan verhoogd worden wanneer blijkt dat de dosering te laag is. Een arts zal dit aanpassen met tussenpozen van minstens 4 weken. De maximale dosis bij volwassen is 80 mg per dag, bij kinderen is dit 20 mg.

Atorvastatine is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in de volgende varianten: 10 mg, 20 mg, 40 mg en 80 mg. Een arts bepaalt welke dosering voor u het meest geschikt is. Volg altijd de aanwijzingen van een arts en lees voor gebruik de Atorvastatine bijsluiter. Slik de tablet met een wat water in zijn geheel door, dus niet kauwen. Neem het medicijn dagelijks op een vast tijdstip.

Voordat u begint met het gebruik van het middel, dient u een cholesterolverlagend dieet te volgen. Dit houdt u gedurende de behandeling aan.

Atorvastatine bijwerkingen


Zoals veel medicijnen kan Atorvastatine bijwerkingen geven. Dit betekent niet dat u er bij voorbaat last van krijgt, het verschilt per persoon. De ene persoon heeft er meer last van dan de ander. De meest voorkomende Atorvastatine bijwerkingen zijn:


  • neusontsteking
  • keelpijn
  • hoofdpijn
  • misselijkheid
  • spierpijnKrijgt u last van zwellingen van de huid, ernstige spierzwakte of een allergische reactie, stop dan direct het met gebruik van het middel en neem contact op met een arts. Een mogelijke bijwerking is een verhoging van de bloedsuikerspiegel. Bij diabetes dient u goed uw suikerspiegel in de gaten te houden.

Let op:

  • Gebruik Atorvastatine niet tijdens zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft.
  • Drink niet te veel alcohol tijdens het gebruik.
  • Drink geen grote hoeveelheden grapefruitsap, dit kan het effect van Atorvastatine beïnvloeden.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Atorvastatine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven