Atrovent

Atrovent

Atrovent is een inhalatiemedicijn dat de luchtwegen verwijdt en helpt bij benauwdheid. De werkzame stof is ipratropium, een medicijn dat tot de groep anticholinergica behoort. Deze medicatie ontspant de spieren in en rond de luchtwegen en voorkomt dat er teveel slijm wordt aangemaakt in de longen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Atrovent?


Atrovent is een inhalatiemedicijn dat de luchtwegen verwijdt en helpt bij benauwdheid. De werkzame stof is ipratropium, een medicijn dat tot de groep anticholinergica behoort. Deze medicatie ontspant de spieren in en rond de luchtwegen en voorkomt dat er teveel slijm wordt aangemaakt in de longen. De patiënt kan hierdoor makkelijker ademhalen.

Waar wordt het voor gebruikt?


Atrovent wordt voorgeschreven bij ernstige vormen van astma en bij COPD: chronisch obstructieve longziekten waarbij sprake is van hoest en benauwdheid. Dit medicijn heft krampen in de luchtwegen op en vermindert de aanmaak van slijm in de longen. Hierdoor kunnen aanvallen van benauwdheid worden opgeheven of worden voorkomen.

Hoe gebruikt u Atrovent?


Atrovent is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als inhalatievloeistof in deelverpakkingen (unit dose). Dit product is bedoeld voor gebruik in een vernevelaar en kan zowel verdund als onverdund worden toegepast. In de bijsluiter leest u hoe u een Atrovent unit dose moet gebruiken. Dit geneesmiddel werkt binnen vijftien minuten. Het effect houdt drie tot acht uur aan. Gebruik bij elke verneveling een nieuwe unit dose. Gooi de overgebleven vloeistof weg: deze bevat geen conserveringsmiddel en kan daardoor snel bacteriën bevatten. Zorg ervoor dat u Atrovent inhalatievloeistof niet in uw ogen krijgt. Mocht dit toch gebeuren, spoel het oog dan goed uit met water. Stop nooit zomaar met het gebruik van dit medicijn. Uw klachten kunnen dan terugkomen. Overleg met een arts als u het gebruik van dit middel wilt staken.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: drie- tot viermaal daags 1 unit dose à 500 microgram (2 ml) vernevelen.Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, en voor acute aanvallen zal een arts een aangepaste dosering voorschrijven. Houdt u zich aan de aanbevolen dosering.

Bijwerkingen


Atrovent kan soms bijwerkingen veroorzaken, alhoewel deze niet vaak optreden. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid, wazig zien
  • Huiduitslag als gevolg van overgevoeligheid
  • Droge mond
  • irritatie van de luchtwegen (hoest, kriebel in de keel), griepachtige verschijnselen
  • Verhoogde oogboldruk (glaucoom)Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Overleg met een arts over het gebruik van Atrovent als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Atrovent kan soms duizeligheid of wazig zicht veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Er zijn geen beperkingen voor het gebruik van alcohol in combinatie met dit medicijn.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Atrovent

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven