Avamys

Avamys

Avamys is een neusspray met als belangrijkste ingrediënt de werkzame stof fluticasonfuroaat (een geneesmiddel uit de groep glucocorticosteroïden). Dit middel zorgt ervoor dat ontstekingsreacties van het neusslijmvlies worden verminderd. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Avamys?


Avamys is een neusspray met als belangrijkste ingrediënt de werkzame stof fluticasonfuroaat (een geneesmiddel uit de groep glucocorticosteroïden). Dit middel zorgt ervoor dat ontstekingsreacties van het neusslijmvlies worden verminderd.

Waarvoor wordt Avamys gebruikt?


Avamys wordt door artsen voorgeschreven bij allergische rhinitis: een aandoening waarbij de patiënt last heeft van een loopneus en/of verstopte neus, niesbuien, jeuk in de neus en/of in de ogen, waterige en/of rode ogen. Allergische rhinitis kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door hooikoorts of een allergie voor huisdieren, huisstofmijt of bepaalde schimmels. De klachten kunnen seizoensgebonden zijn, maar sommige mensen hebben er chronisch last van. Avamys bestrijdt de allergische reactie van het neusslijmvlies waardoor de symptomen van allergische rhinitis verminderen. U merkt doorgaans binnen een dag verbetering van de klachten.

Hoe gebruikt u Avamys?


Avamys neusspray moet dagelijks op een vast tijdstip worden toegediend. Schud de neusspray voor gebruik. Richt de tuit van de verstuiver tijdens het toedienen van de neusspray zoveel mogelijk naar de buitenzijde van het neusgat (dus niet naar het neustussenschot), en snuif de vloeistof goed op. Zo komt het medicijn op de juiste plek terecht. Een compleet overzicht voor het gebruik van de neusspray vindt u in de bijsluiter.

Na het openen is de Avamys neusspray 2 maanden houdbaar. Bewaar Avamys niet in koelkast of vriezer.

Dosering


Avamys bevat 27,5 microgram fluticasonfuroaat per verstuiving. Vraag een arts hoe vaak en hoe lang u dit geneesmiddel moet gebruiken. Algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags 2 verstuivingen in elk neusgat.
  • kinderen tussen 6 en 12 jaar: eenmaal daags 1 verstuiving in elk neusgat.Avamys is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Een vergeten dosis kunt u inhalen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een extra verstuiving Avamys om de vergeten dosis te compenseren.

Bijwerkingen


Tijdens het gebruik van Avamys kunnen er soms bijwerkingen optreden. Bekende bijwerkingen van dit medicijn zijn onder andere:


  • bloedneuzen (bij langdurig gebruik);
  • irritatie van neus en/of keel
  • hoofdpijnIn de bijsluiter leest u alles over eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding


Het gebruik van Avamys wordt afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden, of borstvoeding geven. Overleg met een arts over het gebruik van een geneesmiddel dat u wel veilig kunt gebruiken.

Reviews (1)
4 / 5 gebaseerd op 1 reviews

Werkt goed

(4/5)
Loosbroek,

Ik heb last van hooikoorts en huisstofmijt allergie en na verschillende producten gebruikt te hebben op advies van de huisarts heb ik nu al enige tijd Avamys. Ik gebruik het 1 keer per dag en het werkt goed. Af en toe nog last van hooikoorts, maar over het algemeen weinig last van.

Product review - Avamys

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven