Bactroban

Bactroban

Bactroban is een antibacteriële huidzalf. De werkzame stof mupirocine is een antibioticum. Dit geneesmiddel doodt bacteriën die verantwoordelijk zijn voor infecties van de huid. Bactroban is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als crème, zalf en neuszalf. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Bactroban?


Bactroban is een antibacteriële huidzalf. De werkzame stof mupirocine is een antibioticum. Dit geneesmiddel doodt bacteriën die verantwoordelijk zijn voor infecties van de huid. Bactroban is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als crème, zalf en neuszalf.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Bactroban voor bij diverse bacteriële huidinfecties, waaronder:


  • Krentenbaard;
  • Steenpuisten;
  • Ontstoken wonden of ontstoken haarwortels;
  • Zweren;
  • Ontstoken eczeem;
  • Infecties in de neus.Bactroban doodt diverse soorten bacteriën die op de huid en de slijmvliezen leven, waaronder stafylokokken en streptokokken. Hierdoor kan de huidinfectie sneller genezen en verdwijnen de symptomen als pijn, jeuk, blaasjes, zwelling en een rode huid.

Hoe gebruikt u Bactroban?


Bactroban is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als crème, zalf en neuszalf. Een arts schrijft Bactroban meestal voor als kuur van maximaal 10 dagen. Maak de kuur helemaal af, ook als de klachten al eerder verdwenen zijn. De zalf en crème kunt u met een vinger dun aanbrengen op de aangedane plekken. Maak de ontstoken huid zo goed mogelijk schoon voordat u het product aanbrengt. De neuszalf kunt u in het neusgat aanbrengen met de pink. Knijp vervolgens zachtjes de neus dicht en masseer de neusvleugels. De zalf zal zich hierdoor in de neusholte verspreiden. Was na het aanbrengen uw handen. Laat Bactroban niet in de ogen komen. Gebeurt dit toch, spoel het oog dan goed met water.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Bactroban als volgt:


  • Volwassenen en kinderen: gedurende de voorgeschreven periode twee- tot driemaal daags een kleine hoeveelheid zalf of crème aanbrengen op de aangedane plekken.Raadpleeg een arts als u na zeven dagen geen verbetering opmerkt. Een arts bepaalt hoelang u dit medicijn moet blijven gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Geneesmiddelen kunnen bijwerkingen geven. Bij het gebruik van Bactroban kunt u eventueel de volgende klachten ervaren:


  • Huidirritatie (een branderig gevoel, jeuk of pijn) op de plaats waar het product is aangebracht;
  • Niezen (bij gebruik van de neuszalf);
  • Droge of gevoelige huid op de behandelde plekken.Overleg met een arts als u veel last krijgt van bijwerkingen. Meer informatie over de bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Gebruik Bactroban niet als u overgevoelig bent voor mupirocine of een van de gebruikte hulpstoffen. Een overzicht van de samenstelling van het product is te vinden in de bijsluiter. Overleg met een arts of u Bactroban kunt gebruiken als u een verminderde nierfunctie heeft.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Bactroban alleen in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Bactroban

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven