Beconase neusspray

Beconase neusspray

Beconase Neusspray is een neusspray met de werkzame stof beclometason, een medicijn dat valt onder de groep corticosteroïden (bijnierschorshormonen). Beclometason heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt ervoor dat het neusslijmvlies minder heftig reageert op bepaalde prikkels. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Beconase?


Beconase Neusspray is een neusspray met de werkzame stof beclometason, een medicijn dat valt onder de groep corticosteroïden (bijnierschorshormonen). Beclometason heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt ervoor dat het neusslijmvlies minder heftig reageert op bepaalde prikkels.

Waar wordt het voor gebruikt?


Beconase Neusspray wordt voorgeschreven bij een (chronisch) ontstoken neusslijmvlies. Dit geeft klachten als een loopneus, verstopte neus, jeuk en niesbuien. Oorzaken van een ontstoken neusslijmvlies kunnen variëren van een huisstofmijt- of huisdierenallergie tot hooikoorts of neuspoliepen. Beconase Neusspray vermindert de zwelling en irritatie van het neusslijmvlies, waardoor de klachten afnemen.

Hoe gebruikt u Beconase Neusspray?


Beconase Neusspray moet meerdere keren per dag worden gebruikt, bij voorkeur op vaste tijdstippen. De neusspray wordt geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een handige verstuiver. In de bijsluiter vindt u uitgebreide aanwijzingen over het gebruik van deze verstuiver, en hoe u de neusspray het beste kunt inbrengen. Het kan enige tijd duren voordat u verbetering van de klachten merkt. Blijf Beconase Neusspray toch elke dag gebruiken. Het medicijn heeft tijd nodig om zijn werk te doen.

Dosering


Beconase Neusspray bevat 42 mcg beclometason per verstuiving. Tenzij een arts anders adviseert, is de algemene dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 1 tot 2 verstuivingen in elk neusgat.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: eenmaal daags 1 verstuiving in elk neusgat.Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet gebruiken. Beconase Neusspray is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Bent u een dosis Beconase Neusspray vergeten? Dan kunt u alsnog een verstuiving inbrengen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis Beconase Neusspray om de gemiste verstuiving te compenseren.

Bijwerkingen


Tijdens het gebruik van Beconase Neusspray kunt u last krijgen van bijwerkingen. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Branderig gevoel in de neus, niesbuien, soms bloedneuzen. Deze klachten verdwijnen doorgaans na voortzetting van het gebruik
  • Verlies van smaak en/of reuk. Neem contact op met een arts als u dit merkt.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid


Beconase Neusspray mag bij normale dosering gewoon gebruikt worden tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Meld het een arts wel altijd als u zwanger bent.

U mag bij het gebruik van dit geneesmiddel alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Beconase neusspray

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven