Bedol

Bedol

Bedol bevat estradiol, een oestrogeenhormoon. Een behandeling met Bedol wordt voorgeschreven aan vrouwen in de menopauze om het dalende hormoongehalte in hun lichaam te compenseren en zo overgangsklachten te bestrijden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Let op: Bedol is tijdelijk niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina andere behandelingen uit de categorie Hormone Replacement Therapy.

Wat is Bedol?


Bedol bevat estradiol, een oestrogeenhormoon. Een behandeling met Bedol wordt voorgeschreven aan vrouwen in de menopauze om het dalende hormoongehalte in hun lichaam te compenseren en zo overgangsklachten te bestrijden. Deze methode wordt ook wel hormone replacement therapy (HRT) of hormoonsuppletietherapie (HST) genoemd. Bedol kan alleen op doktersrecept bij een apotheek besteld worden.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Bedol wordt gebruikt bij overgangsklachten: symptomen die veroorzaakt worden door het dalende oestrogeengehalte in het lichaam. Bekende overgangsklachten zijn onder andere:


 • Opvliegers;
 • Nachtzweten;
 • Droge slijmvliezen (ogen, vagina, mond);
 • Wisselende stemmingen of depressie;
 • Moeite met in- of doorslapen;
 • Verminderd libido (minder zin om te vrijen);
 • Botontkalking.Bedol vult het tekort aan oestrogeen aan waardoor deze klachten sterk verminderen of voorkomen worden.

Hoe gebruikt u Bedol?


Bedol bevat alleen een oestrogeenhormoon. Als u uw baarmoeder nog heeft, dan zal een arts u een aanvullend progestageenhormoon voorschrijven om de baarmoeder te beschermen tegen bijwerkingen. Bedol wordt geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek en is per 28 tabletten verpakt in een doordrukstrip met kalenderaanduiding. Neem de tablet op een vast tijdstip in en slik deze zonder te kauwen door met wat water. U kunt dit medicijn met of zonder voedsel innemen. Als de strip leeg is, kunt u direct verder gaan met een nieuwe strip. Gebruik Bedol niet langer dan 2 jaar zonder overleg met een arts.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Bedol als volgt:


 • Volwassen vrouwen: eenmaal daags 1 tablet.Wijk niet af van de aanbevolen dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Een HST-behandeling met Bedol kan soms bijwerkingen geven. U kunt dan onder andere last krijgen van de volgende klachten:


 • Hoofdpijn;
 • Maagdarmklachten;
 • Doorbraakbloedingen of toegenomen vaginale afscheiding;
 • Gespannen of opgezette borsten;
 • Stemmingswisselingen.De meeste klachten verdwijnen na verloop van tijd. Heeft u na enkele weken nog last van de bijwerkingen, overleg dan met een arts. Hormoontherapie wordt ook in verband gebracht met een licht verhoogd risico op ernstige bijwerkingen zoals kanker en trombose. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Bedol is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor estradiol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan of geleden heeft aan trombose, een leveraandoening, borstkanker of andere vormen van kanker die reageren op oestrogeen.
 • Lijdt aan een ernstige nieraandoening, bloedziekte of als u last van vaginale bloedingen of een abnormale groei van het baarmoederslijmvlies heeft.Overleg met een arts of u Bedol mag gebruiken als u lijdt aan een andere aandoening. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke medicijnen u verder nog gebruikt. Een arts weet of deze gecombineerd mogen worden met Bedol.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Bedol wordt meestal gebruikt door vrouwen die niet meer vruchtbaar zijn. Voor uitzonderingen geldt: gebruik dit geneesmiddel niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Let op: Bedol is geen anticonceptiemiddel! Gebruik aanvullende anticonceptie als u niet zeker weet of u nog zwanger kunt worden.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Bedol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven