Bettamousse

Bettamousse

Bettamousse is een ontstekingsremmend schuim, bedoeld voor gebruik op de hoofdhuid. De werkzame stof betamethason is een corticosteroïde (bijnierschorshormoon). Dit medicijn zorgt ervoor dat ontstekingsreacties als pijn, jeuk en schilfering verminderen, waardoor de huid weer rustig wordt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Bettamousse?


Bettamousse is een ontstekingsremmend schuim, bedoeld voor gebruik op de hoofdhuid. De werkzame stof betamethason is een corticosteroïde (bijnierschorshormoon). Dit medicijn zorgt ervoor dat ontstekingsreacties als pijn, jeuk en schilfering verminderen, waardoor de huid weer rustig wordt. Bettamousse is alleen op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Bettamousse voor bij bepaalde aandoeningen van de hoofdhuid, waaronder sommige vormen van psoriasis en eczeem. Deze aandoeningen gaan gepaard met klachten als jeuk, pijn, zwellingen, roodheid en schilfering van de huid. Bettamousse vermindert deze symptomen en voorkomt dat de huid verder gaat ontsteken.

Hoe gebruikt u Bettamousse?


Gebruik Bettamousse schuim altijd op een droge hoofdhuid. Breng het schuim ’s ochtends en ‘s avonds aan op de hoofdhuid en masseer het product licht in. Spoel het product niet af, maar laat het de hele dag of nacht inwerken. U kunt uw haren wassen en drogen vlak voordat u Bettamousse aanbrengt. Was uw handen na het aanbrengen en zorg ervoor dat het product niet in uw ogen komt.

Let op: Bettamousse is licht ontvlambaar. Vermijd open vuur, rook niet en föhn uw haren niet tijdens en vlak na het aanbrengen van het product.

Bettamousse mag niet te lang achtereen gebruikt worden. Merkt u na zeven dagen geen verbetering, overleg dan met een arts. Helpt Bettamousse wel, dan kunt u het gebruik ervan gaan afbouwen. Breng het schuim bijvoorbeeld eerst eenmaal per dag aan, vervolgens om de dag en daarna om de paar dagen.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering van Bettamousse als volgt:


  • Volwassenen: Tweemaal daags een kleine hoeveelheid schuim ter grootte van een golfbal aanbrengen op de hoofdhuid en licht inmasseren.
  • Kinderen vanaf 6 jaar: Tweemaal daags een kleine hoeveelheid schuim ter grootte van een halve golfbal aanbrengen op de hoofdhuid en licht inmasseren. Gebruik dit product bij kinderen niet langer dan 5 tot 7 dagen achtereen.Bettamousse is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bettamousse kan bijwerkingen veroorzaken, al krijgt niet iedereen hier last van. De bijwerkingen die u eventueel kunt ervaren, zijn onder andere:


  • Dunner worden van de hoofdhuid;
  • Vlekken of lijntjes op de plek waar het product is aangebracht;
  • Rode uitslag op het gezicht.Overleg met een arts als u veel last krijgt van deze of andere bijwerkingen. Meer informatie over dit onderwerp kunt u lezen in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Bettamousse is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor betamethason of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Last heeft van een ontstoken hoofdhuid.Overleg met een arts over het gebruik van Bettamousse als u lijdt aan een andere huidziekte, als u open wonden op de hoofdhuid heeft of als u medicijnen gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Bettamousse alleen op advies van een arts als u zwanger bent, zwanger wilt worden of wanneer u borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Bettamousse

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven