Cardura

Cardura

Cardura wordt toegepast bij verhoogde bloeddruk en goedaardige prostaatvergroting. Het bevat de werkzame stof doxazosine. Doxazosine heeft als eigenschap dat het de vaten verwijdt en de spieren in de prostaat en blaashals ontspant. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Cardura?


Cardura wordt toegepast bij verhoogde bloeddruk en goedaardige prostaatvergroting. Het bevat de werkzame stof doxazosine. Doxazosine heeft als eigenschap dat het de vaten verwijdt en de spieren in de prostaat en blaashals ontspant. Naast de bloeddrukverlagende werking heeft het middel een positieve werking op cholesterol en andere bloedvetten. Het medicijn heeft een gereguleerde afgifte, dit betekent dat de werkzame stoffen langzaam worden afgegeven en in het lichaam worden opgenomen, zodat het minder bijwerkingen geeft en een langere werking heeft.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Cardura wordt voorgeschreven aan mensen met een hoge bloeddruk. Het geneesmiddel verwijdt de bloedvaten en zorgt voor een verbeterde bloedstroom. Hierdoor verlaagt de bloeddruk. Ook wordt Cardura gebruikt bij de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Leegplassen van de blaas gaat makkelijker en uw plasstraal zal krachtiger zijn.

Hoe gebruikt u Cardura?


Slik de Cardura tabletten in zijn geheel door met voldoende water. Het geneesmiddel kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Let op dat u de tabletten niet fijnmaakt. Cardura neemt u eenmaal daags in. Kies bij voorkeur een vast moment op de dag, zodat u niet vergeet uw dosis in te nemen. Als u stopt met het gebruik van het middel, kunnen de klachten terugkomen. Overleg met een arts als u wilt stoppen met de behandeling.

Het is mogelijk dat u de tabletvormige huls in uw ontlasting aantreft. Dit kan geen kwaad. Cardura heeft een omhulsel dat niet wordt opgenomen in het lichaam. Na afgifte van de werkzame stoffen komt het omhulsel in uw ontlasting terecht.

Dosering


De gebruikelijke dosis is eenmaal 4 mg per dag. Mocht de voorgeschreven dosis niet het gewenste effect hebben, dan kan de dosis wordt verhoogd naar een maximum van eenmaal 8 mg per dag. Dit gaat in overleg met een arts.

Bijwerkingen


Cardura kan bijwerkingen veroorzaken, maar door de gereguleerde werking zullen deze minimaal zijn. Mogelijke bijwerkingen zijn:


  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Maag-darmklachten
  • SpierpijnRaadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


U mag Cardura niet gebruiken:


  • Bij overgevoeligheid of allergie voor de stof doxazosine.
  • Als u last heeft van blaasontsteking.
  • Bij een verlaagde bloeddruk.De bijsluiter geeft een volledig overzicht van de situaties waarin u dit middel niet mag gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Cardura niet tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding. Rij in het begin geen auto, omdat het medicijn duizeligheid kan veroorzaken. Alcohol kan de bijwerkingen versterken, dus ben voorzichtig met alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Cardura

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven