Caverject (Alprostadil)

Caverject bijsluiter


Caverject is een medicijn dat wordt ingespoten door middel van een injectie. Deze handeling is niet pijnlijk of ingewikkeld, mits de instructies in de gebruiksaanwijzing goed worden opgevolgd. Lees daarom de Caverject bijsluiter zorgvuldig door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Heeft u nog aanvullende vragen, dan kunt u uiteraard terecht bij een arts of apotheek.

Wat is Caverject en waar wordt het voor gebruikt?


Caverject is een erectiemiddel; het wordt gebruikt door mannen die lijden aan impotentie. Dit geneesmiddel wordt niet oraal ingenomen, maar valt onder de categorie penisinjecties. De werkzame stof alprostadil wordt met een klein naaldje in de zwellichamen van de penis gespoten, waar het zorgt voor een betere doorbloeding. Ongeveer vijf minuten na het toedienen van de injectie ontstaat er een stevige erectie die een half uur tot een uur aanhoudt.

Wat u moet weten over Caverject


Een aantal belangrijke wetenswaardigheden over Caverject:

  • Dit erectiemiddel werkt ook als u niet seksueel opgewonden bent. Bij erectiepillen is dit niet het geval;
  • Gebruik dit receptplichtige medicijn niet als u overgevoelig bent voor alprostadil of een van de toegevoegde hulpstoffen;
  • Dit geneesmiddel is niet geschikt voor mannen die een penisprothese hebben of lijden aan een afwijking aan de penis;
  • Raadpleeg een arts als uw erectie langer aanhoudt dan vier uur.
  • Gebruikt u nog andere medicijnen? Meld dit aan een arts: Caverject kan een wisselwerking hebben met deze geneesmiddelen.


Hoe gebruikt u Caverject?


Caverject is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in verschillende sterktes en wordt geleverd als los poeder met oplosmiddel. Een arts bepaalt welke variant van Caverject het meest geschikt is voor u. In de Caverject bijsluiter leest u hoe u de poeder en het oplosmiddel moet mengen, en hoe u de vloeistof vervolgens met de bijgeleverde injectienaald in de zwellichamen injecteert. Caverject werkt al na een minuut of vijf. U gebruikt dit erectiemiddel daarom pas op het moment dat u geslachtsgemeenschap wilt hebben. Gebruik Caverject maximaal eenmaal per dag en bij voorkeur niet vaker dan driemaal per week. Op die manier voorkomt u het ontstaan van ernstige bijwerkingen.

Mogelijke bijwerkingen


Dit erectiemiddel wordt doorgaans probleemloos verdragen. Soms kunnen er bij het gebruik van Caverject bijwerkingen ontstaan, waaronder:

  • Een pijnlijk, branderig gevoel in de penis op de plek waar de vloeistof is ingespoten;
  • Bloeduitstorting of blauwe plek op de plek waar de vloeistof is ingespoten;
  • Hoofdpijn of duizeligheid.


Meer informatie over de mogelijke bijwerkingen vindt u in de Caverject bijsluiter. Wilt u meer weten over de werking van dit geneesmiddel, lees dan het informatiedossier Werking Caverject.

Hoe bewaart u Caverject?


Afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof, moet Caverject bij kamertemperatuur, dan wel in de koelkast bewaard worden. U leest het juiste bewaaradvies in de bijsluiter van het product dat u besteld heeft. Caverject wordt door de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken geleverd met een injectienaald. Houd dit product buiten bereik van kinderen.

Aanvullende informatie


Caverject bevat alprostadil. Het poeder en oplosmiddel bevatten daarnaast verschillende hulpstoffen. U vindt een overzicht van deze ingrediënten in de Caverject bijsluiter. Ook de registratiehouder en fabrikant staan hierin vermeld.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.