Caverject (Alprostadil)

Het gebruik van Caverject


Injectie in de penis


Caverject is een receptplichtig erectiemiddel dat in de penis wordt geïnjecteerd. Gebruik Caverject altijd volgens de aanwijzingen van een arts. Lees voor gebruik ook altijd de bijsluiter uit de verpakking. Hierin staat duidelijk vermeld hoe u Caverject moet gebruiken. Als u twijfels heeft, kunt u altijd contact opnemen met een arts. Deze kan u deskundig adviseren.

Is het gebruik van Caverject pijnlijk?


Caverject bevat alprostadil, een erectiemiddel dat met behulp van een naaldje in de penis wordt gespoten. Veel mannen schrikken als ze dit horen: ze zijn bang dat deze manier van toedienen pijnlijk en ingewikkeld is. Het gebruik van Caverject valt in de praktijk echter erg mee. Het meegeleverde naaldje is zo dun dat het injecteren nauwelijks voelbaar is. Bovendien went het injecteren snel: na een paar keer wordt deze handeling routine. De meeste mannen zien de voordelen en gebruiken Caverject dan ook naar grote tevredenheid en zonder pijn of ongemak.

Hoe injecteert u het middel?


Het gebruik van Caverject is niet moeilijk. U injecteert dit erectiemiddel als volgt:

  • Bereid de vloeistof zoals vermeld staat in de bijsluiter en zuig de juiste dosering in de injectienaald.
  • Ontsmet de huid van de penis op de plaats waar u gaat injecteren met het bijgeleverde alcoholdoekje.
  • Ga in een gemakkelijke houding zitten en injecteer de vloeistof in een van de zwellichamen, zoals beschreven staat in de bijsluiter.
  • Ontsmet de injectieplek opnieuw, en masseer de penis om de werkzame stof goed te verspreiden.
  • Gooi de injectienaald en de eventueel overgebleven vloeistof weg: het Caverject systeem is bedoeld voor eenmalig gebruik.


Na het inspuiten van Caverject zal er binnen vijf tot tien minuten een erectie optreden die een half uur tot een uur aanhoudt.

Waarop letten bij gebruik


Caverject injecteren is een volstrekt veilige manier om een erectie tot stand te brengen. Om het gebruik van dit erectiemiddel zo comfortabel mogelijk te maken, zijn er een paar dingen waar u op moet letten:

  • Volg de instructies in de bijsluiter nauwkeurig op
  • Injecteer steeds op een andere plek in de penis, afwisselend aan de linker- en rechterkant. Dit voorkomt irritatie
  • Injecteer niet in bloedvaten
  • Werkt Caverject niet? Injecteer dan nooit een tweede dosis, maar neem contact op met een arts. Mogelijk is een ander erectiemiddel meer geschikt voor u


Hoe vaak mag u Caverject gebruiken?


Gebruik Caverject niet vaker dan eenmaal per dag en wijk daarbij niet af van de voorgeschreven dosering. Om het ontstaan van ernstige bijwerkingen te voorkomen mag u Caverject niet vaker dan drie keer per week inspuiten.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.