Celebrex

Celebrex

Celebrex is een ontstekingsremmende pijnstiller, oftewel een NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drug). Dit type pijnstiller zorgt ervoor dat de aanmaak van prostaglandines, een lichaamseigen stof die pijngevoel, ontstekingsreacties en koorts veroorzaakt, wordt geremd. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Celebrex?


Celebrex is een ontstekingsremmende pijnstiller, oftewel een NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drug). Dit type pijnstiller zorgt ervoor dat de aanmaak van prostaglandines, een lichaamseigen stof die pijngevoel, ontstekingsreacties en koorts veroorzaakt, wordt geremd. De werkzame stof van Celebrex is celecoxib, een zogenaamde COX-2 remmer. Dit geneesmiddel is minder belastend voor het maagslijmvlies dan andere ontstekingsremmende pijnstillers. Artsen schrijven Celebrex daarom vaak voor aan mensen die gevoelig zijn voor maag- of darmzweren.

Waarvoor wordt het gebruikt?


Celebrex wordt vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen vaak vaak voorgeschreven bij reumatoïde artritis, gewrichtspijn, artrose en de ziekte van Bechterew, maar kan ook worden gebruikt bij andere pijnklachten, zoals menstruatiepijn, hoofdpijn of pijn en koorts bij griep.

Hoe gebruikt u Celebrex?


De capsule Celebrex moet in zijn geheel worden ingenomen met wat vloeistof, het liefst tijdens of na de maaltijd om maagdarmklachten te voorkomen. De pijnstillende werking van Celebrex houdt lang aan: pijnklachten worden maar liefst 12 tot 24 uur lang verlicht. Symptomen van (gewrichts)ontstekingen zoals roodheid en zwelling nemen binnen enkele dagen tot weken af. Een arts bepaalt hoe lang u dit geneesmiddel moet gebruiken.

Dosering


Celebrex is verkrijgbaar via de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken in capsules van 100 mg en 200 mg. De standaard dosering voor volwassenen is 200 mg per etmaal. U kunt dit in één dosis innemen, of verdelen in 2 x 100 mg per etmaal. Houdt u echter altijd aan de dosering die een arts aanbeveelt. Celebrex is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Celebrex kan, net als andere medicijnen, bijwerkingen veroorzaken. Niet iedereen krijgt hier last van. Mogelijke bijwerkingen van Celebrex zijn onder andere:


  • Hoge bloeddruk
  • Maagdarmklachten (u kunt dit voorkomen door de capsule tijdens de maaltijd in te nemen)
  • HuiduitslagRaadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid


Celebrex mag niet worden gebruikt als u zwanger bent of wilt worden, of wanneer u borstvoeding geeft. Overleg met een arts over het gebruik van een andere pijnstiller.

Celebrex veroorzaakt een enkele keer duizeligheid, slaperigheid of sufheid. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Als u een gevoelige maag heeft, of snel duizelig bent, is het verstandig om het gebruik van alcohol te staken zolang u Celebrex inneemt. Alcohol kan bijwerkingen zoals maagpijn en duizeligheid namelijk versterken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Celebrex

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven