Cetirizine

Allergietesten


U merkt dat uw lichaam anders reageert op sommige momenten, maar u weet niet waar het vandaan komt. U weet dat u ergens allergisch voor bent, alleen weet u niet precies waarvoor. Niezen, geïrriteerde ogen en neus, jeuk, uitslag. Het zijn allemaal symptomen van een allergie en kunnen erg vervelend zijn. Het is daarom verstandig u te laten testen op allergieën. Plakproeven, priktesten en bloedtesten zijn voorbeelden van allergietesten.

Plakproeven


Bij klachten die kunnen wijzen op een allergie voor bepaalde stoffen, kan er een plakproef worden uitgevoerd. Getest wordt of u allergisch bent voor stoffen van buiten het lichaam. Dit wordt ook wel contactallergie genoemd. Voorbeelden van deze stoffen zijn onedele metalen, conserveermiddelen, geurstoffen en planten. Plakproeven kunnen uitwijzen voor welke stoffen u allergisch bent.

Met pleisters worden de stoffen waar u mogelijk allergisch voor bent, op de rug geplakt. Deze moeten 2 dagen blijven zitten. Na die 2 dagen wordt gekeken welke stoffen een allergische reactie hebben veroorzaakt.

Priktesten


Priktesten worden uitgevoerd om te testen of u allergisch bent voor stoffen die u inademt. Veelvoorkomende stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken zijn graspollen, huisstof en huidschilfers van dieren. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen zorgen voor een allergische reactie. Voorbeelden zijn pinda’s, noten, eieren, vis en melk. De stoffen waar u mogelijk allergisch voor kunt zijn worden in kleine hoeveelheid in de huid van de arm gespoten. Na 15 tot 30 minuten wordt gekeken of er een reactie is. Er kan een zwelling en roodheid ontstaan wat kan jeuken. Dit wijst erop dat u wellicht allergisch bent voor de stof. Deze reactie verdwijnt na enige tijd weer.

Bloedtesten


Om te testen of u allergisch bent voor bepaalde stoffen, kunt u ook een bloedtest laten afnemen (RAST-Test). Hierbij wordt onderzocht of het bloed een verhoogde hoeveelheid afweerstoffen (IgE-antilichaam) bevat. Er wordt bloed afgenomen en dit wordt blootgesteld aan mogelijke stoffen die een allergische reactie veroorzaken. Vervolgens wordt de hoeveelheid lgE gemeten.

Afhankelijk van het resultaat van de allergietesten, wordt advies gegeven en gekeken naar mogelijke behandeling. Allergietesten kunnen uitwijzen waar u allergisch voor bent. Hier kunt u in het vervolg rekening mee houden om klachten te voorkomen. Middelen tegen allergie zijn onder meer Cetirizine en Xyzal.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.