Champix

Nicotinevervangers


Stoppen met roken is voor veel mensen een hele opgave. Door het roken van sigaretten krijgt uw lichaam nicotine binnen. U gaat zich lekkerder voelen. Wanneer u stopt met roken, krijgt u geen nicotine meer binnen en daar reageert uw lichaam op. Het komt vaak niet ten goede van het humeur. Mensen voelen zich soms somber en raken snel geïrriteerd. Bovendien kunt u last krijgen van zweten, hoofdpijn of concentratieproblemen. U snakt weer naar een sigaret.

Stoppen met roken is makkelijker gezegd dan gedaan. Om u te helpen zijn er nicotinevervangers. Deze geven gelijkmatig nicotine af aan het lichaam. Lichamelijk krijgt u hierdoor geen zin in een sigaret. Er zijn verschillende nicotinevervangers verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken in verschillende sterktes.

Nicotinekauwgom


Door het kauwen van nicotinekauwgom wordt nicotine afgegeven aan het mondslijmvlies. Wanneer u behoefte krijgt aan een sigaret, neemt u een kauwgom. Belangrijk is dat uw langzaam kauwt, zodat de nicotine goed opgenomen kan worden. Na een tijdje is alle nicotine uit de kauwgom. De zin naar een sigaret verdwijnt. Stop met roken vanaf de eerste dag dat u een nicotinekauwgom neemt.

Nicorette en Nicotinell zijn voorbeelden van bekende nicotinekauwgom.

Nicotinepleisters


Nicotinepleisters geven nicotine af aan het bloed via de huid. Plaats de pleister op een schoon, droog en zo weinig mogelijk behaard deel van de huid. Druk de pleister stevig aan en laat deze 24 uur zitten. Na 24 uur verwijdert u de nicotinepleister en plaatst u nieuwe op een andere plek op de huid. De duur van de behandeling verschilt per persoon en het type pleister. Sommige nicotinepleisters dient u alleen overdag te dragen, terwijl andere ook ’s nachts mogen blijven zitten. Vraag dit na bij een arts of kijk in de bijsluiter. Belangrijk is dat u niet rookt gedurende de behandeling.

Nicotinell en NiQuitin Clear zijn voorbeelden van bekende nicotinepleisters.

Nicotine zuigtabletten


Door het zuigen op nicotine zuigtabletten wordt er nicotine afgegeven. Via het mondslijmvlies komt de nicotine in het bloed. U neemt een zuigtablet als u zin krijgt in een sigaret. Terwijl u op de nicotinetablet zuigt, wordt de smaak sterker. Tussen het zuigen door neemt u de tablet tussen het tandvlees en de wang. Verdwijnt de smaak, dan zuigt u opnieuw op de tablet. Het verlangen naar een sigaret vermindert. Rook niet wanneer u begint aan de behandeling met de zuigtabletten.

Slik de nicotine zuigtabletten niet door en kauw er niet op.

Nicotinell is een bekend merk nicotine zuigtablet.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.