Champix

Voordelen van stoppen met roken


De voordelen van het stoppen met roken zijn legio en de meeste rokers zijn ook wel bekend met (een aantal van) deze voordelen. Voor uw gemak zetten wij hier deze voordelen nog een op een rij.

Gezondheid


Stoppen met roken komt uw gezondheid ten goede. Al binnen twee weken na het stoppen voelt u zich aanmerkelijk fitter. De longen worden gezonder en u hoeft minder te hoesten. Het bloed kan weer beter zuurstof vervoeren, en dat voelt u in heel het lichaam. De hartslag wordt lager en de bloeddruk daalt. Doordat er meer zuurstof door het lichaam gaat verbetert de conditie enorm. Hiernaast neemt het risico op ziekten aan hart- en bloedvaten en kanker af. Dat zijn nogal wat positieve gevolgen van stoppen met roken.

Uiterlijk


Roken laat sporen na op het uiterlijk. Door te stoppen wordt de huid frisser en gezonder. Ook het haar gaat weer glanzen. Tanden en tandvlees worden ook gezonder.

Financieel


Roken is een enorm prijzige bezigheid. Reken maar eens uit, wat u het afgelopen jaar heeft uitgegeven aan roken. Voor de meeste rokers is dit meer dan duizend euro. Van dat geld kun je leuke dingen doen! Ook wordt roken steeds duurder, met name doordat de overheid de accijnzen blijft verhogen.

Sociaal en kwaliteit van leven


Stoppen met roken verhoogt de kwaliteit van uw leven. Reuk- en smaakzin verbeteren sterk, waardoor u veel meer genot uit eten en drinken kunt halen. Tegen het idee van veel rokers in, vermindert roken stress ook niet. U zult juist meer ontspannen worden wanneer u stopt met roken. Mensen (met name niet-rokers) zullen u meer waarderen als u niet naar rook stinkt. Ook kunnen rokers tegenwoordig steeds vaker op vervelende reacties van niet-rokers rekenen die in de buurt zijn. Als u kinderen heeft, zullen zij ook enorm blij zijn dat u stopt met roken.

Dat stoppen met roken voordelen met zich meebrengt moge duidelijk zijn. Om nog meer te lezen over het stoppen, kunt u de
website van Stivoro bezoeken.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.