Chlamydia zelftest

Chlamydia zelftest

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Chlamydia is een van de meest voorkomende geslachtsziekten. De soa wordt veroorzaakt door een bacterie die via onveilig vrijen doorgegeven wordt. Bent u bang dat u besmet bent met de chlamydiabacterie, maar heeft u geen zin om langs de huisarts te gaan? Dan kunt u de Chlamydia Zelftest online bestellen. Meer info

Laagste prijs
€ 15,50
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is een Chlamydia Zelftest?


Chlamydia is een van de meest voorkomende geslachtsziekten. De soa wordt veroorzaakt door een bacterie die via onveilig vrijen doorgegeven wordt. Bent u bang dat u besmet bent met de chlamydiabacterie, maar heeft u geen zin om langs de huisarts te gaan? Dan kunt u de Chlamydia Zelftest online bestellen. De drogisten die samenwerken met Dokteronline.com hebben deze test standaard in het assortiment. De test werkt op basis van een slijm-sample uit de baarmoederhals. U kunt de test zelf uitvoeren en de uitslag binnen 15 minuten aflezen op de testcassette. Deze test is uitsluitend bedoeld voor vrouwen.

Waar wordt de test voor gebruikt?


Chlamydia geeft in het begin geen of weinig klachten. Soms kan er sprake zijn van pijn bij het plassen, vage buikpijn of toegenomen vaginale afscheiding. In een later stadium kan onbehandelde chlamydia ernstige complicaties geven, waaronder onvruchtbaarheid of een verhoogd risico op buitenbaarmoederlijke zwangerschappen. Chlamydia kan eenvoudig bestreden worden met medicijnen. Hoe sneller deze soa aangepakt wordt, hoe beter. Wacht daarom nooit tot u klachten krijgt, maar test uzelf op chlamydia zodra er sprake kan zijn van een besmetting. Met de Chlamydia Zelftest kunt u dat discreet en eenvoudig doen op een moment dat het u uitkomt.

Hoe gebruikt u de Chlamydia Zelftest?


De samenwerkende drogisten hebben de Chlamydia Zelftest online verkrijgbaar. U heeft de test binnen enkele werkdagen in huis. In het kort werkt de test als volgt:


 • Lees de gebruiksaanwijzing en leg alle benodigdheden klaar;
 • Neem een slijm-sample uit de baarmoederhals met het wattenstaafje, zoals beschreven staat in de bijsluiter;
 • Doop het wattenstaafje in de testvloeistof van flesje A en wacht vervolgens 5 minuten;
 • Voeg 6 druppels uit flesje B bij de testvloeistof in flesje A en roer goed met het wattenstaafje;
 • Verwijder het wattenstaafje;
 • Sluit sampleflesje A en schud goed;
 • Plaats nu 2 druppels uit flesje A in het sampleveld “S” op de testcassette.
 • Lees na 15 minuten de uitslag af in het resultaatvenster.Belangrijk: dit zijn verkorte instructies. lees voor het uitvoeren van de test altijd eerst de hele gebruiksaanwijzing!

Uitslag van de Chlamydia Zelftest


De testcassette is voorzien van een resultaatvenster. De uitslag wordt afgelezen aan de hand van paarse lijntjes. Er zijn drie uitslagen mogelijk:


 • Twee streepjes: u bent besmet met de chlamydiabacterie. De uitslag is ook positief als een van de twee streepjes wat lichter gekleurd is dan de andere.
 • Eén streepje: een besmetting met de chlamydiabacterie is niet aangetoond.
 • Geen streepje: de test is niet goed uitgevoerd. Gebruik een nieuwe Chlamydia Zelftest en volg de aanwijzingen in de bijsluiter goed op.Toont de test aan dat u chlamydia heeft, neem dan direct contact op met een arts. Deze kan u verder onderzoeken en medicijnen voorschrijven. Wilt u liever geen contact opnemen met uw eigen huisarts? Hier vindt u alle behandelingen die u via de met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken kunt aanvragen/bestellen.

Licht ook uw (voormalige) bedpartner(s) in: chlamydia is zeer besmettelijk. Geeft de test een negatief resultaat, maar heeft u klachten of bent u toch bang voor een besmetting, raadpleeg dan een arts.

Wanneer mag u de test niet uitvoeren?


De Chlamydia Zelftest is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Voer de test niet uit tijdens en tot en met drie dagen na de menstruatie. Gebruik de test niet als u een urineweginfectie heeft.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Chlamydia zelftest

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven