Chlooramfenicol

Chlooramfenicol

Chlooramfenicol oogdruppels en oogzalf bestrijden bacteriële ooginfecties. De werkzame stof chlooramfenicol is een antibioticum. Het medicijn doodt diverse soorten bacteriën die een oogontsteking veroorzaken. Hierdoor verminderen de symptomen van de infectie en kan het oog genezen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Chlooramfenicol?


Chlooramfenicol oogdruppels en oogzalf bestrijden bacteriële ooginfecties. De werkzame stof chlooramfenicol is een antibioticum. Het medicijn doodt diverse soorten bacteriën die een oogontsteking veroorzaken. Hierdoor verminderen de symptomen van de infectie en kan het oog genezen. U kunt Chlooramfenicol online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Chlooramfenicol voor bij diverse soorten ooginfecties die veroorzaakt worden door bacteriën, zoals bindvliesontsteking, hoornvliesontsteking of ontsteking van de oogleden of oogklieren. De symptomen van een ooginfectie zijn onder andere:


 • Rood, geïrriteerd oog;
 • Pijnlijk oog;
 • Tranend oog;
 • Pusvorming in het oog. Hierdoor kunnen de oogleden aan elkaar plakken.Chlooramfenicol schakelt de ziekmakende bacterie snel uit zodat de klachten afnemen.

Hoe gebruikt u Chlooramfenicol?


Chlooramfenicol is verkrijgbaar als oogdruppels en als oogzalf. Was uw handen voordat u het medicijn gaat gebruiken. De druppels brengt u als volgt aan in het oog:


 • Buig het hoofd achterover;
 • Trek het onderste ooglid iets naar beneden;
 • Breng een druppel aan in het gootje;
 • Sluit het oog en druk met uw wijsvinger het traanbuisje in de hoek van het oog twee minuten lang zachtjes dicht. Zo voorkomt u dat de oogdruppel te snel wegvloeit.Oogzalf brengt u ook aan door het onderste ooglid iets omlaag te trekken. Breng een sliertje zalf van ongeveer 1 centimeter aan en sluit daarna het oog. U hoeft het traanbuisje niet dicht te drukken.

Was na het aanbrengen direct uw handen. Na het aanbrengen van de oogzalf ziet u een tijdje wazig. Dit gaat vanzelf over. In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van Chlooramfenicol.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Chlooramfenicol online beschikbaar. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

Chlooramfenicol druppels:


 • Volwassenen en kinderen: elke twee tot drie uur 1 tot 2 druppels aanbrengen in het aangedane oog.Chlooramfenicol zalf:

 • Volwassenen en kinderen: drie- tot viermaal daags een sliertje zalf van 1 cm aanbrengen in het aangedane oog.Blijf Chlooramfenicol gebruiken totdat u drie dagen achtereen klachtenvrij bent. Gebruik dit geneesmiddel echter niet langer dan tien dagen. Merkt u na drie dagen nog geen verbetering? Raadpleeg dan een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Chlooramfenicol kan soms bijwerkingen geven, waaronder:


 • Irritatie (roodheid, jeuk of prikkend gevoel) in het behandelde oog;
 • Troebel zicht na het gebruik van de oogzalf.Heeft u last van hevige bijwerkingen of bijwerkingen die niet in de bijsluiter worden genoemd, overleg dan met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Chlooramfenicol is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor chlooramfenicol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan stoornissen in de leverfunctie of bloedvorming.Heeft u andere gezondheidsklachten of gebruikt u verder nog medicijnen in het oog, vermeld dit dan bij uw bestelling. Een arts weet of u Chlooramfenicol veilig kunt gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit geneesmiddel uitsluitend in overleg met de arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

De oogzalf kan uw zicht tijdelijk vertroebelen. Neem geen deel aan het verkeer zolang u niet scherp ziet.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Chlooramfenicol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven