Cilest

Cilest

Cilest is een anticonceptiepil uit de categorie sub-50-pillen: pillen die minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon bevatten. Cilest is een eenfasepil, wat inhoudt dat alle pillen dezelfde samenstelling hebben. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Cilest?


Cilest is een anticonceptiepil uit de categorie sub-50-pillen: pillen die minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon bevatten. Cilest is een eenfasepil, wat inhoudt dat alle pillen dezelfde samenstelling hebben. Dit voorbehoedsmiddel is daardoor heel gemakkelijk in gebruik. Wilt u Cilest online bestellen, dan kan dat via de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


De werkzame stoffen in Cilest zijn de hormonen ethinylestradiol en norgestimaat. Deze ingrediënten zorgen er op drie manieren voor dat u niet zwanger kunt worden:


 • De eisprong wordt geremd;
 • Het slijmvlies in de baarmoeder wordt ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevrucht eitje;
 • Het slijmvlies in de baarmoedermond wordt taaier en dikker waardoor zaadcellen er niet of nauwelijks doorheen komen.Bij het gebruik van Cilest komt er geen echte menstruatie op gang, maar een zogenaamde onttrekkingsbloeding. Deze bloeding geeft veel minder klachten dan een normale ongesteldheid. Vrouwen die last hebben van menstruatiestoornissen (hevige bloedingen of krampen) hebben daardoor ook baat bij het slikken van Cilest.

Hoe gebruikt u Cilest?


Een strip Cilest bevat 21 pillen. Neem iedere dag rond hetzelfde tijdstip 1 pil in. Als de strip leeg is, volgt een stopweek: u slikt dan gedurende 7 dagen geen pil. In deze week komt de onttrekkingsbloeding op gang. Begin na de stopweek weer met een nieuwe strip.

De pil is alleen betrouwbaar als deze iedere dag trouw wordt ingenomen. Bij braken, waterige diarree of het vergeten van de pil kan de betrouwbaarheid verminderen. Raadpleeg in deze gevallen de bijsluiter. Hierin staat vermeld wat u moet doen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Cilest online beschikbaar in verpakkingen van 3 strips. De dosering van Cilest is als volgt:


 • Eenmaal daags rond hetzelfde tijdstip 1 tablet innemen, gevolgd door een stopweek.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Net als andere anticonceptiepillen, kan Cilest bijwerkingen veroorzaken. Deze treden echter niet bij iedereen op. De klachten waar u mee te maken kunt krijgen zijn onder andere:


 • Gespannen borsten;
 • Doorbraakbloedingen;
 • Maagdarmproblemen;
 • Hoofdpijn.Deze bijwerkingen kunnen zich vooral in het begin voordoen, als het lichaam nog moet wennen aan de hormonen. Verdwijnen de klachten niet vanzelf, of heeft u last van hevige bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van alle mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Cilest is niet voor iedere vrouw een geschikt voorbehoedsmiddel. Het gebruik van deze anticonceptiepil wordt bijvoorbeeld afgeraden als u:


 • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, norgestimaat of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Trombose of een bloedstollingsstoornis heeft (gehad);
 • Een herseninfarct of hartaanval heeft gehad (of symptomen die een voorbode hiervan waren);
 • Lijdt of geleden heeft aan een leveraandoening, alvleesklierontsteking of kanker in de borsten, lever of geslachtsorganen.
 • Vaginale bloedingen met onbekende oorzaak heeft.Heeft u andere gezondheidsproblemen of gebruikt u medicijnen, overleg dan met een arts of u Cilest mag gebruiken. Meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen vindt u in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Cilest mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap en wordt afgeraden bij het geven van borstvoeding.

Er zijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Cilest

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven