Ciproxin

Ciproxin

Ciproxin is een breedspectrum antibioticum. De werkzame stof ciprofloxacine behoort tot de groep fluorchinolonen, medicijnen die veel soorten bacteriën doden. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar als tablet en als drank. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Ciproxin?


Ciproxin is een breedspectrum antibioticum. De werkzame stof ciprofloxacine behoort tot de groep fluorchinolonen, medicijnen die veel soorten bacteriën doden. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar als tablet en als drank. U kunt Ciproxin online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Ciproxin voor bij verschillende bacteriële infecties. Het middel werkt onder andere tegen de volgende aandoeningen:


 • Urineweginfecties (bijvoorbeeld blaasontsteking of nierbekkenontsteking);
 • Luchtweginfecties, zoals longontsteking, middenoorontsteking en bijholteontsteking;
 • Infecties van de prostaat;
 • Infecties in het maagdarmkanaal;
 • Ontstekingen in het bot of de gewrichten;
 • Hersenvliesontsteking;
 • Infectie van de geslachtsorganen, zoals gonorroe.Ciproxin wordt via het maagdarmstelsel opgenomen in het bloed en bereikt zo alle weefsels en organen. Na enkele dagen verminderen de symptomen van de infectie.

Hoe gebruikt u Ciproxin?


De samenwerkende apotheken hebben Ciproxin online beschikbaar als tablet en als suspensie (drank). Slik de tabletten in hun geheel door met voldoende water. De suspensie wordt geleverd in twee flesjes: één met een oplosmiddel en één met korrels. Los de korrels eerst op in de fles oplosmiddel en schud de fles goed. U kunt de dosering afmeten met behulp van het bijgeleverde maatlepeltje. De suspensie is na bereiding maximaal twee weken houdbaar.

Het is belangrijk om tijdens deze antibioticakuur veel te drinken. Neem het geneesmiddel niet tegelijk met calciumrijke producten (yoghurt, yoghurtdrankjes, melk of sappen die verrijkt zijn met calcium) omdat dit de werking van het geneesmiddel kan verminderen. Maak de voorgeschreven kuur altijd helemaal af.

Dosering


Ciproxin is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Een arts bepaalt welke dosering u moet gebruiken. De algemene richtlijnen voor de dosering van Ciproxin zijn als volgt:


 • Volwassenen: gedurende de voorgeschreven periode tweemaal daags 1 dosis à 250 mg, 500 mg of 750 mg innemen.Voor kinderen en jongeren kan een arts een aangepaste dosering voorschrijven. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Ciproxin kan bijwerkingen geven. De klachten die daarbij kunnen optreden, zijn bijvoorbeeld:


 • Maagdarmklachten (misselijkheid, diarree, verminderde eetlust);
 • Lichtgevoeligheidsreacties van de huid (pas op met zonlicht en de zonnebank);
 • Gewrichtspijn,
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Slaapproblemen.Krijgt u last van deze of andere bijwerkingen, raadpleeg dan een arts of apotheker. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Ciproxin is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor ciprofloxacine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Het medicijn Tizanidine gebruikt.Overleg met de arts of u Ciproxin kunt gebruiken als u lijdt aan epilepsie, een afwijkend hartritme, spierzwakte of andere gezondheidsproblemen. Dit antibioticum heeft een wisselwerking met een aantal andere medicijnen. Een arts weet welke geneesmiddelen u niet met elkaar mag combineren.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Het gebruik van Ciproxin tijdens een zwangerschap wordt afgeraden. Gebruik dit geneesmiddel niet als u borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Dit geneesmiddel kan u minder alert maken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Sterke drank kan de bijwerkingen van Ciproxin uitlokken of versterken. Matig of staak uw gebruik van alcohol zolang u deze antibioticakuur moet innemen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ciproxin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven