Co-Dydramol

Co-Dydramol

Co-Dydramol is een samengestelde pijnstiller die bestaat uit paracetamol en dihydrocodeïne. Paracetamol is de bekendste en meest gebruikte pijnstiller. Het onderdrukt pijn en werkt daarnaast koortsverlagend. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is het?


Co-Dydramol is een samengestelde pijnstiller die bestaat uit paracetamol en dihydrocodeïne. Paracetamol is de bekendste en meest gebruikte pijnstiller. Het onderdrukt pijn en werkt daarnaast koortsverlagend. Dihydrocodeïne behoort tot de groep opioïden: pijnstillers die een zwakke afgeleide zijn van morfine. Dit middel blokkeert pijnsignalen in het centrale zenuwstelsel. Samen vormen paracetamol en dihydrocodeïne een krachtige pijnbestrijder die snel verlichting geeft.

Waarvoor wordt het gebruikt?


Co-Dydramol wordt gebruikt om koorts en matige pijn te bestrijden als andere (lichtere) pijnstillers niet genoeg werken. Het kan worden ingezet bij griep en verkoudheid (hoest), hoofdpijn, menstruatiepijn, kiespijn, spier- en gewrichtspijnen, zenuwpijn, pijn na een operatie of bij ziekte, en bij pijnklachten met een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Co-Dydramol?


Slik de tablet Co-Dydramol in zijn geheel door met wat vloeistof, liefst tijdens of na de maaltijd. Co-Dydramol werkt snel maar tijdelijk. Is de pijnstiller na enkele uren uitgewerkt en wilt u Co-Dydramol nogmaals gebruiken? Houd er dan rekening mee dat er minstens vier uur tussen de tijdstippen van inname moet zitten. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van Co-Dydramol.

Dosering


Co-Dydramol bevat 500 mg paracetamol en 10 mg dihydrocodeïne per tablet en is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 100 tabletten. De standaard dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is 1 à 2 tabletten per vier uur, met een maximum van 8 tabletten per etmaal. Houdt u echter altijd aan de dosering die een arts aanbeveelt. Co-Dydramol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Bijwerkingen


Net als andere medicijnen kan Co-Dydramol bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. Mogelijke bijwerkingen van Co-Dydramol zijn onder andere:


  • Slaperigheid, sufheid, duizeligheid
  • Obstipatie (u kunt dit voorkomen door veel te drinken en vezelrijke voeding te eten)
  • HoofdpijnRaadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid


Co-Dydramol mag uitsluitend op advies van een arts worden gebruikt als u zwanger bent of wilt worden, of wanneer u borstvoeding geeft.

Co-Dydramol veroorzaakt soms duizeligheid, slaperigheid of sufheid. Houd hier rekening mee als u deel wilt nemen aan het verkeer, of als u met gevaarlijke machines werkt.

Alcohol kan de werking van Co-Dydramol versterken. U kunt hierdoor meer last krijgen van sufheid en duizeligheid. Staak of beperk uw inname van alcoholische dranken totdat u deze pijnstiller niet meer hoeft te gebruiken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Co-Dydramol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven