Co-Cyprindiol

Co-Cyprindiol

Co-Cyprindiol is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen cyproteron en ethinylestradiol remmen de eisprong en maken het slijmvlies in de baarmoeder ongeschikt voor een bevruchting. Daarnaast heeft cyproteron een antiandrogene werking: het remt de invloed van mannelijke hormonen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Co-Cyprindiol?


Co-Cyprindiol is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen cyproteron en ethinylestradiol remmen de eisprong en maken het slijmvlies in de baarmoeder ongeschikt voor een bevruchting. Daarnaast heeft cyproteron een antiandrogene werking: het remt de invloed van mannelijke hormonen. Hierdoor is Co-Cyprindiol vooral geschikt voor vrouwen die last hebben van ernstige acne en overbeharing. Deze anticonceptiepil is receptplichtig. U kunt Co-Cyprindiol online bestellen bij de apotheken die zijn aangesloten bij Dokteronline.com. Het (online) recept voor deze pil krijgt u via een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Co-Cyprindiol wordt voorgeschreven aan vrouwen met ernstige vormen van acne en/of overbeharing. Deze aandoeningen zijn vaak het gevolg van een overgevoeligheid voor mannelijke hormonen. Co-Cyprindiol zorgt ervoor dat de werking van mannelijke hormonen onderdrukt wordt, waardoor de klachten verminderen of verdwijnen. Omdat Co-Cyprindiol het ontstaan van een zwangerschap verhindert, is deze pil alleen geschikt voor vrouwen die (nog) geen kinderwens hebben.

Hoe gebruikt u Co-Cyprindiol?


De samenwerkende apotheken hebben Co-Cyprindiol online verkrijgbaar in verpakkingen van 3 strips. Elke strip bevat 21 pillen. Neem iedere dag 1 tablet totdat de strip leeg is. Hierna volgt een stopweek. Tijdens deze week krijgt u een lichte onttrekkingsbloeding. Begin op de achtste dag aan een nieuwe strip Co-Cyprindiol. De pil is als voorbehoedsmiddel alleen betrouwbaar als deze nauwgezet wordt ingenomen. Bent u een pil vergeten, heeft u een pil uitgebraakt of heeft u waterige diarree, dan kan de betrouwbaarheid zijn afgenomen. Raadpleeg de bijsluiter: hierin staat vermeld hoe u moet handelen.

Dosering


De gebruikelijke dosering van Co-Cyprindiol is als volgt:


  • Volwassen vrouwen: gedurende drie weken eenmaal daags 1 tablet op een vast tijdstip innemen. Hierna volgt een stopweek van 7 dagen.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens het gebruik van Co-Cyprindiol kunt u bijwerkingen ervaren, waaronder:


  • Tussentijdse bloedingen;
  • Maagdarmklachten;
  • Vasthouden van vocht;
  • Gespannen en/of pijnlijke borsten;
  • Hoofdpijn.Vaak verdwijnen de klachten na een paar weken. Is dat bij u niet het geval, of heeft u veel last van de bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter staat meer informatie over de (soms ernstige) bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Co-Cyprindiol is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze anticonceptiepil bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor cyproteron, ethinylestradiol of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt, heeft geleden, of een verhoogde kans heeft op de vorming van bloedstolsels in de bloedvaten (trombose) of hormoongevoelige kanker;
  • Een beroerte heeft gehad;
  • Lijdt aan een leveraandoening, migraine met uitvalsverschijnselen, of bloedingen uit de vagina met onbekende oorzaak.Overleg met een arts over het gebruik van Co-Cyprindiol als u lijdt aan andere gezondheidsproblemen. Co-Cyprindiol heeft een wisselwerking met andere geneesmiddelen. Zorg er daarom voor dat een arts op de hoogte is van uw medicijngebruik. In de bijsluiter vindt u een compleet overzicht van de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Co-Cyprindiol mag niet gebruikt worden door vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden of borstvoeding geven.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of de consumptie van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Co-Cyprindiol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven