Colofac

Colofac

Colofac hoort tot de groep spasmolytica: geneesmiddelen die krampopheffend werken op de spieren van de darmen. De werkzame stof mebeverine zorgt ervoor dat de dikke darm minder hard samenknijpt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Colofac?


Colofac hoort tot de groep spasmolytica: geneesmiddelen die krampopheffend werken op de spieren van de darmen. De werkzame stof mebeverine zorgt ervoor dat de dikke darm minder hard samenknijpt. Darmkrampen worden op deze manier verminderd.

Waarvoor wordt Colofac gebruikt?


Colofac wordt voorgeschreven bij prikkelbare darm syndroom (PDS), ook wel spastische dikke darm genoemd. Het prikkelbare darm syndroom wordt gekenmerkt door buikpijn, darmkrampen, diarree en/of obstipatie, winderigheid, opgeblazen gevoel en andere maagdarmklachten. Vaak worden de klachten erger na de maaltijd. Als u last heeft van het prikkelbare darm syndroom is het goed om, naast de behandeling met Colofac, ook op uw voeding te letten: eet vezelrijk, probeer vet voedsel te vermijden en zorg ervoor dat u voldoende drinkt. Ook regelmatig bewegen en het vermijden van spanning en stress kan helpen om de klachten te verminderen.

Hoe gebruikt u Colofac?


Colofac tabletten en capsules moeten op een vast tijdstip in hun geheel worden ingenomen met wat vloeistof, bij voorkeur voor de maaltijd. Als u moeite heeft met het doorslikken van de capsules, kunt u deze eventueel openmaken en de korrels los innemen. Doe dit echter zonder te kauwen: de korrels hebben een speciale coating waardoor ze de werkzame stof vertraagd afgeven in de darmen. Door de korrels fijn te kauwen, werken ze minder goed.

Een vergeten dosis kunt u inhalen, tenzij het al bijna tijd is voor de volgende dosis.

Dosering


Colofac is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in tabletvorm (1 tablet bevat 135 mg mebeverine) en als capsules met gereguleerde afgifte (bevatten 200 mg mebeverine per stuk). De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar is tweemaal daags 1 tablet of capsule (zie bijsluiter voor meer informatie), tenzij uw arts anders voorschrijft.

Bijwerkingen


Colofac geeft nauwelijks bijwerkingen. In zeldzame gevallen kan een overgevoeligheidsreactie optreden (symptomen die hierop wijzen zijn onder andere zwelling van gezicht en tong, moeite met slikken en ademhalen, hevige huiduitslag). Waarschuw in dat geval een arts. Andere zeer zelden genoemde bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

In de bijsluiter leest u alles over eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding


Er is niet genoeg bekend over het effect van Colofac op ongeboren baby’s. Bovendien kan een kleine hoeveelheid van dit medicijn in de moedermelk terechtkomen. Overleg met uw arts over het gebruik van een veiliger middel als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Colofac

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven