Combodart

Combodart

Combodart is een combinatiegeneesmiddel dat wordt gebruikt om mannen te behandelen met BPH (bengine prostaat hyperplasie) oftewel een goedaardige prostaatvergroting. De werkzame stoffen zijn dutasteride (5-alfa-reductaseremmer) en tamsulosine (alfablokker). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Combodart?


Combodart is een combinatiegeneesmiddel dat wordt gebruikt om mannen te behandelen met BPH (bengine prostaat hyperplasie) oftewel een goedaardige prostaatvergroting. De werkzame stoffen zijn dutasteride (5-alfa-reductaseremmer) en tamsulosine (alfablokker). Dit receptplichtige geneesmiddel remt de productie van het hormoon DHT, waardoor de prostaat kleiner wordt. Combodart vermindert plasproblemen als moeite met plassen, te vaak moeten plassen en een zwakke plasstraal.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Combodart wordt gebruikt om mannen met een goedaardige vergroting van de prostaat (BPH) te behandelen. Een vergrote prostaat wordt veelal veroorzaakt door een te sterke productie van het hormoon DHT (dihydrotestosteron). Plasproblemen, zoals het moeite hebben met plassen en vaak moeten plassen, zijn gevolgen van een groter wordende prostaat. Ook kan deze groter wordende prostaat een langzamere en minder sterke urinestraal veroorzaken. Indien dit onbehandeld blijft, bestaat het risico dat de urinestraal volledig afgesloten wordt. Dit verschijnsel wordt ook wel acute urineretentie genoemd. Het gebruik van Combodart zorgt dat de plasproblemen verholpen worden.

Hoe gebruikt u Combodart?


Slik Combodart eenmaal daags. Kies als moment 30 minuten na een maaltijd. Dit kan het ontbijt, de lunch of avondmaaltijd zijn, maar kies altijd dezelfde maaltijd. Neem de capsule in met water en slik deze in één keer door. Als u een dosis bent vergeten, haal deze dan niet in met een dubbele dosis, maar wacht tot het volgende vastgestelde moment dat u de capsule mag slikken. Stop niet ineens met het gebruik, maar doe dit in overleg met een arts.

Dosering


De gangbare dosering is eenmaal daags een capsule, 30 minuten na dezelfde dagelijkse maaltijd.

Bijwerkingen


Combodart kan bijwerkingen geven. Onderstaande bijwerkingen kunnen voorkomen:


  • Duizeligheid.
  • Hoofdpijn.
  • Huidreacties.
  • Verminderde zin in seks.
  • Zaadlozing problemen.
  • Impotentie.Raadpleeg de bijsluiter voor het volledige overzicht van de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Combodart mag in sommige gevallen niet gebruikt worden:


  • Wanneer u overgevoelig bent voor de werkende stof dutasteride of tamsulosine.
  • Bij een te lage bloeddruk.
  • Wanneer u een ernstige leverziekte heeft.Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Zwangere vrouwen dienen elk contact met Combodart te vermijden. Wanner de capsule lekt en opgenomen wordt door de huid, kan dit schade brengen aan het embryo. Gebruik ook altijd een condoom bij seksuele activiteit, want de stoffen van
Combodart kunnen in het sperma terechtkomen, wat nadelig kan zijn voor de zwangerschap.

U kunt duizelig worden na gebruik van het medicijn. Houd dit in de gaten en ga niet de weg op als u deze klachten heeft. Gebruik alcohol met mate. Overmatig alcohol gebruik kan de bijwerkingen versterken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Combodart

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven