Condyline

Wanneer Condyline kopen?


Condyline bestellen bij een samenwerkende apotheek ter behandeling van genitale wratten


Condyline is een geneesmiddel ter behandeling van genitale wratten. De werkzame stof in Condyline is podofyllotoxine. Dit middel remt de groei van cellen. Condyline wordt alleen verstrekt op doktersrecept bij apotheken. U kunt het kopen bij apotheken die samenwerken met Dokteronline.com na een online consult met een samenwerkende, professionele EU-arts waarmee wij u in contact kunnen brengen, en diens goedkeuring van uw Condyline gebruik.

Wat zijn genitale wratten?


Genitale wratten zijn een soort van wratten die zich met name rond de vagina, schaamlippen, penis of de anus bevinden . Het is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die vaak voorkomt. Genitale wratten zijn weliswaar onschuldig , maar kunnen heel lastig zijn. De wratten worden veroorzaakt door een virus dat zowel wordt overgedragen door direct contact tussen de genitaliën, als via vingers en zelfs via besmette handdoeken. Niet iedereen die geïnfecteerd raakt, ontwikkelt genitale wratten. Deze mensen kunnen echter wel anderen besmetten. Condoomgebruik vermindert de kans op genitale wratten. Het biedt echter geen volledige bescherming.

De werking van Condyline


Podofyllotoxine remt huidcelgroei en doodt cellen die met het virus zijn besmet. Door de wratten aan te stippen met Condyline verdwijnt driekwart ervan na vier tot zes weken. Bij circa 50% van de patiënten zijn alle genitale wratten na vier weken weg.

Bij ongeveer de helft komen de wratten na enige tijd echter wel weer terug.

Hoe Condyline te gebruiken


U dient de Condyline applicatievloeistof als volgt te gebruiken:

  • U reinigt de aangetaste huid met water en zeep. Droog hierna goed af;
  • Bescherm de huid rondom de genitale wratten met wat zinkzalf of vaseline;
  • Breng met een wattenstaafje of penseeltje de applicatievloeistof aan op de wratten en laat het drogen;
  • Sluit het flesje zodat de vloeistof niet verdampt;
  • Was uw handen goed wanneer u klaar bent;
  • Voorkom dat de vloeistof in uw ogen, op uw oogleden, in uw mond, neus of oogleden komt en spoel het anders meteen af met veel water;
  • Gebruik Condyline drie dagen per week en staak de behandeling dan gedurende vier dagen. Doe dit maximaal vijf weken lang.


Mogelijke bijwerkingen van Condyline


Vaak

  • Direct na het aanbrengen: pijn en irritatie van de behandelde plek of de huid eromheen. Meestal verdwijnt dit gevoel na enkele minuten;
  • Op dag twee en drie na behandeling: pijn, roodheid en zweervorming op of rondom de genitale wratten. Het zijn tekenen dat de wratten bezig zijn te verdwijnen. Waarschuw een arts wanneer u veel last heeft van bovengenoemde bijwerkingen, of wanneer deze niet verdwijnen;


Zeldzaam

  • Misselijkheid, overgeven, maag,- of darmklachten. Raadpleeg nu direct een arts.


Condyline niet kopen wanneer?


Wanneer u zwanger bent, binnenkort zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, moet u Condyline niet bestellen bij samenwerkende apotheken. Condyline kan schadelijk zijn voor de baby. Condyline mag ook niet door kinderen worden gebruikt.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.