Constipatie

Constipatie

Constipatie is een vertraagde en/ of bemoeilijkte ontlasting. Ongeveer 15 % van de mensen heeft er last van. Bij constipatie voelt men wel aandrang, maar de ontlasting komt niet. Buikpijn en een opgeblazen gevoel zijn bekende symptomen bij deze aandoening. Constipatie treedt vaak op bij het prikkelbare darm syndroom.

Mogelijke oorzaken van constipatie zijn o.a. een vernauwing in de darm, verlamming in darmspieren, uitdroging van de ontlasting, onvoldoende vezelrijk voedsel, medicijngebruik of zwangerschap. Om constipatie te behandelen kan het helpen om genoeg water te drinken, te bewegen en om op vaste tijden naar het toilet te gaan. Ook het voedingspatroon is belangrijk. Eet vezelrijk voedsel en beperk het gebruik van ongezond voedsel.

Mochten deze leefgewoonten niet volstaan, dan kan het helpen om tijdelijk een laxeermiddel te gebruiken. Dit mag u niet al te vaak doen, omdat overmatig gebruik hiervan de darmwand kan beschadigen. Hiernaast zijn er enkele supplementen die de darmwerking bevorderen.

U kunt verschillende producten voor de behandeling van constipatie bestellen bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie