Crestor

Crestor

Crestor is een cholesterolverlagend medicijn. U kunt Crestor online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het vereiste recept wordt verzorgd tijdens het online arts consult. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Crestor?


Crestor is een cholesterolverlagend medicijn. U kunt Crestor online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het vereiste recept wordt verzorgd tijdens het online arts consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Crestor voor bij een verhoogd cholesterolgehalte. Het bloed bevat verschillende soorten vetten, waaronder ‘slecht’ cholesterol en ‘goed’ cholesterol. Een teveel aan slechte vetten kan leiden tot aderverkalking, waardoor het risico op een hartaanval of beroerte toeneemt. De werkzame stof rosuvastatine vermindert het aantal slechte vetten en verhoogt het aantal goede vetten in het bloed. Hierdoor ontstaat er een betere cholesterolverhouding en vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

Hoe gebruikt u Crestor?


Neem de tablet Crestor in zijn geheel in met wat vloeistof. Dit mag op ieder moment van de dag, maar probeer het medicijn wel zoveel mogelijk op of rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Een arts bepaalt welke dosering u moet gebruiken. Stop alleen met het gebruik van dit geneesmiddel op advies van een arts.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Crestor online beschikbaar in verschillende sterktes. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke startdosering als volgt:


 • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet à 5 mg of 10 mg.
 • Kinderen van 6 tot en met 17 jaar: eenmaal daags 1 tablet à 5 mg.Een arts kan na een aantal weken besluiten om de startdosering te verhogen, afhankelijk van uw cholesterolgehalte. De maximale dagdosering voor volwassenen is 40 mg. Crestor is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Crestor kunt u soms te maken krijgen met bijwerkingen, al wordt dit medicijn meestal goed verdragen. Bijwerkingen van Crestor zijn bijvoorbeeld:


 • Hoofdpijn;
 • Maagdarmproblemen (buikpijn, misselijkheid, obstipatie);
 • Spierpijn;
 • Duizeligheid;
 • Gevoel van zwakte;
 • Diabetes.Een overzicht van alle mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter. Raadpleeg een arts of apotheker als u last krijgt van bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Crestor is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor rosuvastatine of een van de hulpstoffen in de tablet (zie bijsluiter);
 • Lijdt aan een ernstige nier- of leveraandoening;
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Vaak of onverwacht last heeft van spierkrampen, spierpijn of andere spierproblemen;
 • Wordt behandeld met het medicijn ciclosporine.In de bijsluiter is te lezen in welke gevallen u extra voorzichtig moet zijn met dit medicijn. Lijdt u aan andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of u Crestor veilig kunt gebruiken.

Gebruikt u verder nog medicijnen? Crestor heeft een wisselwerking met een aantal geneesmiddelen. Overleg met een arts of uw medicatie gecombineerd mag worden met Crestor.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Crestor niet als u zwanger bent, zwanger probeert te worden of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan soms bijwerkingen geven die uw rijvaardigheid beïnvloeden, zoals duizeligheid. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol kan bepaalde bijwerkingen uitlokken of verergeren. Staak of matig uw gebruik van sterke drank zolang u behandeld wordt met Crestor.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Crestor

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven