Daktacort

Daktacort

Daktacort is een antischimmelmiddel met twee werkzame stoffen: Miconazolnitraat, een medicijn dat schimmels op de huid doodt, en Hydrocortison, een zwakwerkend bijnierschorshormoon dat jeuk, pijn en zwellingen vermindert. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Daktacort?


Daktacort is een antischimmelmiddel met twee werkzame stoffen:


  • Miconazolnitraat, een medicijn dat schimmels op de huid doodt, en
  • Hydrocortison, een zwakwerkend bijnierschorshormoon dat jeuk, pijn en zwellingen vermindert.U kunt Daktacort alleen op recept van een arts bij een samenwerkende apotheek bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Daktacort voor bij schimmelinfecties van de huid die gepaard gaan met jeuk of pijn. Dit medicijn helpt onder andere bij jeukende voetschimmel (zwemmerseczeem), een aandoening waarbij de huid van de voet rood en schilferig wordt. Soms gaat de voetschimmel samen met nattende bultjes of blaasjes en een onaangename geur. Voetschimmel komt het vaakst voor tussen de vierde en vijfde teen, maar kan ook op andere plaatsen ontstaan. Daktacort doodt de schimmels die de infectie veroorzaken en stilt daarnaast de jeuk en de pijn.

Hoe gebruikt u Daktacort?


Daktacort is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als crème en zalf. Was en droog de huid en verwijder eventuele loszittende velletjes voordat u Daktacort aanbrengt. Smeer Daktacort dun op en rond de aangedane huid en was daarna uw handen. Laat het product niet in uw ogen komen. De werkzame stof hydrocortison mag niet te lang achter elkaar gebruikt worden. Daktacort wordt daarom meestal voorgeschreven als korte kuur van maximaal 10 dagen. Zodra de jeuk is verdwenen, kunt u overstappen op een crème of zalf met alleen miconazolnitraat die u langere tijd moet blijven gebruiken.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Daktacort als volgt:


  • Volwassenen en kinderen: gedurende 5 tot 10 dagen de aangedane plek een- tot tweemaal per dag insmeren.Een arts bepaalt hoe lang u dit geneesmiddel moet blijven gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Geneesmiddelen kunnen soms bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Daktacort zijn onder andere:


  • Huidirritatie op de plek waar het product is aangebracht, zoals een branderig, stekend gevoel of jeuk.Heeft u veel last van deze of andere bijwerkingen, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Daktacort is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor miconazolnitraat, hydrocortison of een van de gebruikte hulpstoffen.Gebruik Daktacort niet voor de behandeling van huidaandoeningen anders dan jeukende of pijnlijke schimmelinfecties. Daktacort kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld bij uw aanvraag welke geneesmiddelen u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Overleg met een arts over het gebruik van Daktacort als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel beïnvloedt uw rijvaardigheid niet.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol in combinatie met dit medicijn.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Daktacort

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven