Dalacin C

Dalacin C

Dalacin C is een antibioticum. De werkzame stof clindamycine doodt diverse bacteriesoorten en parasieten door hun eiwithuishouding te verstoren. Hierdoor geneest de infectie en verdwijnen de bijbehorende symptomen als koorts en pijn. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Dalacin C?


Dalacin C is een antibioticum. De werkzame stof clindamycine doodt diverse bacteriesoorten en parasieten door hun eiwithuishouding te verstoren. Hierdoor geneest de infectie en verdwijnen de bijbehorende symptomen als koorts en pijn. Dalacin C is onder meer geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor penicilline. Daarnaast werkt dit middel vaak goed bij infecties die niet reageren op andere antibiotica. Dalacin C is alleen op recept bij de apotheek te bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Dalacin C voor bij bacteriële infecties of een besmetting met bepaalde parasieten. Dit medicijn wordt onder meer gebruikt bij:


 • Longontsteking, bijholteontsteking, acute bronchitis of andere luchtweginfecties;
 • Huidinfecties;
 • Bot- en gewrichtsinfecties;
 • Buikholteontstekingen;
 • Malaria;
 • Trichomonas;
 • Bacteriële vaginose.Hoe gebruikt u Dalacin C?


Neem de capsule Dalacin C in zijn geheel in met een heel glas water. Slik het medicijn bij voorkeur op vaste tijdstippen, zodat u minder snel een dosis vergeet. Dalacin C kan voor, tijdens of na de maaltijd worden ingenomen. Het is belangrijk dat u de voorgeschreven kuur helemaal afmaakt, ook als u zich al eerder beter voelt. Stopt u te vroeg met de antibiotica, dan kan de infectie terugkomen. Bij de meeste aandoeningen duurt een antibioticakuur tussen de 7 en 14 dagen. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van Dalacin C.

Dosering


Dalacin C is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in verschillende sterktes (150 mg en 300 mg). Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken en hoe lang u het medicijn moet innemen. Voor de meeste infecties geldt de volgende dosering:


 • Volwassenen: iedere zes uur 150 tot 450 mg.Voor kinderen zal een arts de dosering aanpassen. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Soms kan een medicijn bijwerkingen veroorzaken. Bij het gebruik van Dalacin C kunt u onder andere de volgende bijwerkingen ervaren:


 • Maagdarmklachten (misselijkheid, maagpijn, overgeven, diarree). Overleg met een arts als u last krijgt van ernstige diarree;
 • Schimmelinfecties van de slijmvliezen (vagina, mond). Overleg met een arts als u hier last van krijgt;
 • Huiduitslag, al dan niet met jeuk.Meer informatie over de eventuele bijwerkingen van Dalacin C vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Dalacin C is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor clindamycine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Het geneesmiddel erytromycine gebruikt (een ander antibioticum).Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u een darmontsteking heeft of in het verleden heeft gehad, als uw nieren en/of lever niet goed werken of als u vaak last heeft van allergieën. Gebruikt u medicijnen, meld dit dan aan een arts: sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Dalacin C. Een arts weet om welke medicijnen het gaat.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Bent u zwanger of wilt u dat worden, gebruik Dalacin C dan uitsluitend na overleg met een arts. Als u borstvoeding geeft, mag u dit antibioticum niet gebruiken tenzij een arts anders bepaalt.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Dalacin C

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven