Dermacort

Dermacort

Dermacort is een ontstekingsremmende crème. De werkzame stof hydrocortison is een zwak werkend bijnierschorshormoon (corticosteroïde). Dit medicijn vermindert huidklachten als jeuk, uitslag, schilfering en zwelling. U kunt Dermacort online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Dermacort?


Dermacort is een ontstekingsremmende crème. De werkzame stof hydrocortison is een zwak werkend bijnierschorshormoon (corticosteroïde). Dit medicijn vermindert huidklachten als jeuk, uitslag, schilfering en zwelling. U kunt Dermacort online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Dermacort wordt gebruikt bij huidaandoeningen waarbij sprake is van jeuk, schilfering, zwelling en/of roodheid van de huid. Dermacort helpt bijvoorbeeld bij eczeem, Seborroïsch eczeem en huiduitslag met jeuk als gevolg van een allergische reactie of insectenbeten. De werkzame stof in Dermacort is ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat de bloedvaten in de huid zich vernauwen. Hierdoor vermindert huidirritatie en kan de huid kan genezen. Jeuk verdwijnt meestal binnen enkele uren. Het kan enige dagen duren voordat de andere huidklachten verminderen.

Hoe gebruikt u Dermacort?


Breng de crème dun aan op een schone, droge huid. Behandel alleen de aangedane plekken en masseer de crème licht in totdat het product is opgenomen in de huid. Was na het aanbrengen direct uw handen. Zorg ervoor dat de crème niet in de ogen of op de oogleden komt. Wacht na het aanbrengen van de crème minstens 30 minuten voordat u andere verzorgingsproducten of medicinale crème of zalf aanbrengt. Laat de behandelde huid de eerste 30 minuten niet nat worden om te voorkomen dat de crème eraf spoelt. Dek de behandelde huid liever niet af met een verband, tenzij een arts u dit adviseert.

In het begin moet Dermacort dagelijks gebruikt worden. Zodra de klachten verminderen, kunt u het gebruik van dit medicijn afbouwen. In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van Dermacort.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Dermacort online beschikbaar in verpakkingen van 15 gram. Dermacort crème bevat 0,1% hydrocortison. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar: een- tot tweemaal daags een dun laagje crème aanbrengen op de aangedane huid.Gebruik Dermacort niet langer dan 7 dagen achtereen zonder advies van een arts. Merkt u na een aantal dagen geen verbetering, overleg dan met een arts. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Dermacort kan soms bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. Bijwerkingen die kunnen voorkomen, zijn onder andere:


  • Huidirritatie (roodheid, branderig gevoel, jeuk) op plekken waar het product is aangebracht;
  • Dunner worden van de huid;
  • Verlies van pigment in de behandelde huid.Heeft u last van hevige of langdurige bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Dermacort is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze hormooncrème niet:


  • Als u overgevoelig bent voor hydrocortison of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Op een beschadigde huid;
  • Op de huid van het gezicht, rond de ogen en op of rond de geslachtsdelen en anus;
  • Bij huidaandoeningen die veroorzaakt zijn door virussen, bacteriën, schimmels of parasieten.In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Dermacort uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Dermacort

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven