Diane - 35

Diane 35 zonder recept, mag dat?


Diane 35 helpt tegen acne en overbeharing bij vrouwen. Dit is een sterk werkend geneesmiddel en daardoor niet voor iedereen geschikt. Het is dan ook niet mogelijk om Diane 35 zonder recept van een arts te kopen. Bestelt u dit medicijn via de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com, dan wordt het verplichte recept verzorgd door een van de onafhankelijke samenwerkende artsen. Online Diane 35 bestellen bij de apotheek gaat als volgt:


  • Bestel Diane 35 bij de apotheek via de productpagina;
  • Start het arts consult en vul de medische vragenlijst zo zorgvuldig mogelijk in;
  • Keurt de samenwerkende arts uw aanvraag goed? Dan wordt een online recept naar een van de samenwerkende apotheken gestuurd en krijgt u de medicijnen toegestuurd.


Diane 35 receptvrij?


U kunt in principe nergens Diane 35 receptvrij kopen. Er moet altijd om een recept gevraagd worden of een online consult met een arts aangeboden worden. Gebeurt dat niet, dan komen de tabletten Diane 35 waarschijnlijk niet van een officiële fabrikant. U kunt dan te maken hebben met nepmedicijnen die via het illegale circuit worden verkocht. Gebruik deze medicijnen niet, want de herkomst is niet te achterhalen en de ingrediënten kunnen uw gezondheid schaden. Illegale Diane 35 pillen bevatten vaak vervuilde grondstoffen of een verkeerde dosering. U kunt daar erg ziek van worden.

Is Diane 35 een anticonceptiepil?


Diane 35 werd vroeger voorgeschreven als anticonceptiepil. De werkzame stoffen van het medicijn zorgen er namelijk voor dat er geen eisprong plaatsvindt en dat de baarmoeder ongeschikt is voor een zwangerschap. Tegenwoordig wordt dit medicijn alleen nog gebruikt als kuur tegen ernstige vormen van acne en overbeharing. Het is namelijk gebleken dat langdurig gebruik van Diane 35 de kans op ernstige bijwerkingen verhoogt. Tijdelijk gebruik van Diane 35 wordt wel veilig geacht. Tijdens de behandeling met dit medicijn bent u dus onvruchtbaar, maar zodra u stopt met het innemen van Diane 35 verdwijnt dit neveneffect.

Hoe werkt Diane 35?


De werkzame stoffen in Diane 35 zijn de geslachtshormonen ethinylestradiol en cyproteron. Cyproteron onderdrukt het effect van mannelijke geslachtshormonen. Hierdoor verminderen klachten als acne en overbeharing, die het gevolg zijn van de mannelijke hormonen. Diane 35 wordt gedurende 3 weken ingenomen, waarna er een stopweek (met een onttrekkingsbloeding) volgt. U neemt het medicijn dus net zo in als een anticonceptiepil. Bestelt u Diane 35 zonder recept van uw huisarts, dan bepaalt een van de artsen die samenwerken met Dokteronline.com hoe lang u dit medicijn moet blijven innemen.

Diane 35 receptvrij, maar met online recept


Diane 35 receptvrij bestellen is dus niet mogelijk. Bij de samenwerkende apotheek kunt u via het arts consult het middel bestellen, door middel van online recept. Dokteronline.com vindt het belangrijk dat de klant toegang heeft tot alle mogelijke informatie over de verkrijgbare medicijnen. Gaat u voor het eerst Diane 35 zonder recept van uw huisarts bestellen? Zorg er dan voor dat u eerst de bijsluiter leest. Hierin staat belangrijke informatie over het gebruik van het medicijn, maar ook over de mogelijke bijwerkingen. De bijsluiter vindt u op de bestelpagina, net als een beknopte producttekst en reviews van andere gebruikers. En wilt u meer weten over het online bestellen? Lees dan even de pagina Hoe het werkt.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.