Diclofenac

Diclofenac

Pijnstillers zijn een bekend medicijn welke ingenomen worden om de pijn tijdelijk weg te laten blijven of te verminderen. Indien er sprake is van infecties kan er gekozen worden voor Diclofenac. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Diclofenac?


Pijnstillers zijn een bekend medicijn welke ingenomen worden om de pijn tijdelijk weg te laten blijven of te verminderen. Indien er sprake is van infecties kan er gekozen worden voor Diclofenac. Dit medicijn zorgt niet alleen voor een vermindering van de pijn, maar zal ook de verspreiding van de infectie remmen. Diclofenac helpt om veel problemen rondom infecties en de pijn die infecties kunnen veroorzaken te verminderen. Artsen schrijven Diclofenac voornamelijk voor bij hevige pijn tijdens de menstruatie, pijn aan gewrichten, hoofdpijn en migraine.

Diclofenac is sinds 1974 internationaal op de markt. Het is verkrijgbaar onder de merknamen Cataflam, Voltaren en het merkloze Diclofenac en Diclofenacnatrium. De meeste producten zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar via de met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken. Alleen Voltaren K is ook zonder recept verkrijgbaar. Het is te verkrijgen in dragees, tabletten, zetpillen en injecties.

De werking van Diclofenac


Diclofenac helpt voornamelijk bij het remmen van de ontsteking, bijvoorbeeld aan de gewrichten. Deze ontsteking kan hevige pijn veroorzaken. Doordat de ontsteking geremd wordt, en het medicijn de pijn verzacht, zal er veel minder pijn ervaren worden. Wanneer u last heeft van een ontsteking aan de gewrichten zal een arts Diclofenac voorschrijven, om de symptomen van de ontsteking zo veel mogelijk te verminderen. Een ander effect van het medicijn is dat zwelling van de gewrichten voorkomen wordt.

Ook bij menstruatieklachten wordt Diclofenac regelmatig voorgeschreven door artsen. Vrouwen kunnen tijdens de menstruatie vervelende pijnscheuten ervaren in zowel de rug als de buik. Deze pijn wordt vaak als zeer onaangenaam beschreven, wat ertoe leidt dat een arts besluit om het medicijn voor te schrijven. De werkzame stof van het medicijn, ook diclofenac genaamd, zorgt ervoor dat er minder pijn ervaren wordt tijdens de menstruatie. Vaak wordt er gekozen om al een dag voor de menstruatie te beginnen met het innemen van het medicijn, om zodoende de klachten zo veel mogelijk te beperken. De krampen die kunnen ontstaan in de baarmoeder en de buik worden hierdoor minder pijnlijk.

Wanneer Diclofenac gebruiken?


Menstruatieklachten en gewrichtsontsteking zijn twee veel voorkomende redenen om Diclofenac voor te schrijven. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij migraine, spierpijn, maar ook griep en verkoudheid. De pijnstiller fungeert voor meerdere ziektes en aandoeningen als goed medicijn om de pijn en andere effecten zo veel mogelijk te beperken. Bij ouderdom kan in sommige gevallen artrose voorkomen. Om de pijn aan de gewrichten in dit geval te beperken wordt Diclofenac ook veel voorgeschreven.

Wat zijn bijwerkingen van Diclofenac?


De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, duizeligheid en maag- darmklachten. Andere bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, braken, diarree, buikkrampen of verlies van eetlust. Niet iedereen ervaart deze bijwerkingen, dit verschilt per persoon. Een verandering in de werking van de lever, huiduitslag en vochtophoping in de armen en benen kunnen ook optreden, maar dit is uitzonderlijk. Lees voor alle mogelijke bijwerkingen de bijsluiter.

Hoe moet u Diclofenac gebruiken?


Het tablet dient heel met water ingenomen te worden, bij voorkeur voor de maaltijd. Een veelgebruikte dosering van Diclofenac is de 50mg dosering. Een tablet diclofenac 50 mg begint 1 uur na inname te werken. Dit effect houdt ongeveer zes uur aan. De tabletten met vertraagde afgifte werken iets minder snel, maar de werking houdt wel langer aan, namelijk 12 tot 24 uur. De tabletten mogen niet door kinderen gebruikt worden. Oudere patiënten dienen de laagst mogelijke effectieve dosis te gebruiken.

Reviews (1)
4 / 5 gebaseerd op 1 reviews

werkt fijn bij migraine

(4/5)
Leiden,

Doet wat het beloofd, product is snel bezorgd en het origineel ipv de generieke alternatieven die je tegenwoordig bij de apotheek meekrijgt!

Product review - Diclofenac

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven