Diclofenac

Diclofenac 50 mg


Diclofenac 50 mg is een pijnstiller die vooral geschikt is bij ontstekingen en infecties. Het voorkomt hevige pijn bij een ontsteking of een infectie. Om pijnklachten te minderen is Diclofenac een effectief middel. De pijnstiller zorgt dat de pijnsignalen minder of helemaal niet aan de hersenen worden doorgeven, zodat de pijn minder wordt gevoeld. Het middel helpt daarnaast ook bij het remmen van de ontsteking en infectie, zodat de gevolgen worden beperkt.

Wanneer Diclofenac 50 mg?


De werkzame stof van het middel is diclofenac, hier komt de naam van het medicijn dan ook vandaan. Diclofenac helpt bij gewrichtspijn, ontstekingspijn, hoofdpijn, menstruatiepijn, keelpijn en infectiepijn. Niet alleen huidinfecties maar ook spierinfecties en spierontstekingen worden actief bestreden door diclofenac 50mg. Het middel kan zelfs gebruikt worden bij kleine oorzaken van pijn, zoals hoofdpijn of gewrichtspijn. Er zijn dan ook veel aandoeningen waarbij dit middel het juiste antwoord is. Veel mensen kiezen er voor om dit middel te nemen bij pijn of zelfs extreme pijn.

Gebruik Diclofenac


Volg altijd de instructies van een arts bij gebruik van het medicijn. Een arts zal aangeven hoeveel tabletten u dient te slikken en de duur van de kuur. Dit is afhankelijk van de klachten, de soort pijn en de leeftijd. Ouderen boven de 65 jaar krijgen vaak een lagere dosering voorgeschreven dan volwassenen. Ook kinderen krijgen een lagere dosering. Diclofenac 50 mg is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

De startdosering voor het behandelen van artrose en jicht is hoger (150 mg per dag) dan de startdosering voor het behandelen van menstruatiepijn (50 mg per dag). Overleg met een arts de juiste Diclofenac dosering.

Slik de tabletten zonder kauwen met water door, bij voorkeur voor een maaltijd.

Bijwerkingen


Zoals elk medicijn kan Diclofenac 50 mg bijwerkingen geven. De meest voorkomende zijn maagklachten, duizeligheid, misselijkheid en huiduitslag. Vaak wordt het middel een zo kort mogelijk periode voorgeschreven, om de bijwerkingen beperkt te houden. Na verloop van tijd nemen de bijwerkingen af. Is dit niet het geval of vertrouwt u het niet? Neem dan contact op met een arts.

Diclofenac 50 mg kopen


Diclofenac kunt u online kopen bij een apotheek die samenwerkt met Dokteronline.com. Dit gaat eenvoudig, maar op een veilige manier. Dokteronline.com brengt u in contact met een arts voor een online doktersconsult. Een samenwerkende arts bepaalt of u het middel mag gebruiken. Is dit het geval, dan wordt de bestelling aan de apotheek doorgegeven en heeft u binnen enkele dagen uw bestelling in huis. U hoeft er dus niet de deur voor uit.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.