Diclofenac

Diclofenac bijwerkingen


Diclofenac is een medicijn dat helpt bij het remmen van ontstekingen. Het werkt bij reumatische ontstekingen en artrose, maar ook bij koorts, acute verwondingen en menstruatiepijn. Diclofenac behoort tot de sterkere pijnstillers en wordt voorgeschreven als lichtere pijnstillers als paracetamol niet voldoende werken.

Het gebruik van Diclofenac kan enkele bijwerkingen geven. Niet iedereen heeft last van deze bijwerkingen, dit verschilt per persoon. De meeste bijwerkingen komen voor in de eerste dagen dat u het medicijn gebruikt, daarna verminderen ze vaak of verdwijnen helemaal.

Meest voorkomende bijwerkingen:
- Hoofdpijn
- Duizeligheid
- Misselijkheid
- Diarree
- Buikkrampen
- Braken
- Huiduitslag

Minder voorkomende bijwerkingen:
- Oorsuizing
- Hartkloppingen
- Leverontsteking
- Vochtophoping

Wanneer de Diclofenac bijwerkingen erger worden of wanneer u het niet vertrouwt, neem dan contact op met een arts. Krijgt u last van ademhalingsproblemen, zwelling in het gezicht, voeten of benen, pijn op de borst of braken van bloed, stop dan met het gebruik van Diclofenac en raadpleeg eveneens een arts.

Een arts zal bepalen of u Diclofenac mag gebruiken. In sommige gevallen is het niet verstandig het middel te gebruiken, bijvoorbeeld bij ernstige leverafwijkingen of ernstige nierproblemen.

In de bijsluiter vindt u het volledige overzicht van Diclofenac bijwerkingen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.