Differin

Differin

Differin is een medicijn uit de groep retinoïden (afgeleiden van vitamine A-zuur). De werkzame stof adapaleen normaliseert de talgproductie van de huid en voorkomt dat poriën snel verstopt raken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Differin?


Differin is een medicijn uit de groep retinoïden (afgeleiden van vitamine A-zuur). De werkzame stof adapaleen normaliseert de talgproductie van de huid en voorkomt dat poriën snel verstopt raken. Hierdoor vermindert acne (jeugdpuistjes) en wordt de huid rustiger. Dit receptplichtige geneesmiddel is bedoeld voor uitwendig gebruik.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Differin voor bij milde tot matige vormen van acne, een aandoening waarbij er puistjes ontstaan op de huid van het gezicht en soms ook de rug. Acne gaat gepaard met een vette huid, een overmatige talgproductie, verstopte poriën en mee-eters. Als de verstopte poriën besmet raken met de acne-bacterie, gaan deze ontsteken en ontstaan er puisten. Acne begint vaak in de puberteit, als de hormoonhuishouding verandert. Maar ook vrouwen in de overgang kunnen ineens weer last krijgen van een onzuivere huid. Differin zorgt ervoor dat de talgproductie vermindert, waardoor de huid minder vet wordt en poriën minder snel verstopt raken.

Hoe gebruikt u Differin?


Differin is verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheken als crème en als gel. De crème is vooral geschikt voor de wat drogere huid. Breng de crème of gel dun aan op een schone, droge huid. Doe dit bij voorkeur ’s avonds voor het slapengaan. Vermijd contact met de ogen, mond en neus en breng het product niet aan op een beschadigde huid. Was direct na het aanbrengen van Differin de handen.
Differin maakt de huid extra gevoelig voor uv-straling. Vermijd langdurige blootstelling aan direct zonlicht en staak het gebruik van de zonnebank zolang u dit medicijn gebruikt.
Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Differin werkt. Blijf het product consequent aanbrengen. Zijn uw huidklachten na acht tot twaalf weken niet verbeterd, neem dan contact op met een arts.

Dosering


Tenzij een arts anders bepaalt, is de gebruikelijke dosering van Differin als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags de aangedane huid dun insmeren met crème of gel.Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet blijven gebruiken. Gebruik Differin niet bij kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Differin wordt over het algemeen probleemloos verdragen, hoewel sommige mensen last krijgen van lichte bijwerkingen. Het gaat daarbij om klachten als:


  • Huidirritatie (trekkerig of branderig gevoel, jeuk) op de plek waar het medicijn is aangebracht.Overleg met een arts als u veel last krijgt van bijwerkingen. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Differin is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor adapaleen of een van de gebruikte hulpstoffen.Differin kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Een arts weet om welke combinaties het gaat. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties en eventuele wisselwerkingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Differin niet als u zwanger bent of zwanger wilt worden. Geeft u borstvoeding, dan kunt u Differin in overleg met een arts gebruiken, mits u het product niet op de borst aanbrengt.

Dit medicijn beïnvloedt uw rijvaardigheid niet.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Differin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven